Description
Vinhuset – baggrund:
Gagliardo’s historie begynder i 1950 erne da Paolo Colla, en 4. generations vinproducent flyttede fra Dolcetto di Diano d’alba til vinhuset i hjertet af Barolo.
Gianni Gagliardo kom ind i billedet i 1970’erne da han giftede sig med Paulin’s datter. Han kom fra en total afholdsfamilie i den lille landsby Monticello d’alba, men begyndte dag for dag at lære om vin.
I dag er hans 2 ældste sønner gået ind i firmaet, Stefano i vineriet og Alberto i vinmarkerne. Gianni Gagliardo råder over 30 ha. jord og producerer hver år 300.000 fl. vin. 30 % bliver solgt i Italien og de resterende 70 % eksporteres til over 25 forskellige lande verden over.
Gagliardo’s filosofi bliver udtrykt i hans logo (masken) som for dem repræsenterer noget alle oplever mindst en gang i livet når man deler en flaske vin sammen med sine venner og afslører hvad der gemmer sig bag masken ”når den falder”.
Vin – produktion:
Denne vin kommer fra Piemonte, navnet betyder ”ved foden af bjergene” hvilket hentyder til beliggenheden nær Alperne mod Frankrig og Schweiz. Det er netop Alperne, der sikre Piemonte et specielt lokalt klima med megen varme i hele vækst perioden og et diset efterår.
Denne topvin fra Gianni Gagliardo, er lavet 100% på druen Moscato. Den har en flot strågul farve, og en dejlig ren aroma af Moscato. Smagen er sød og behagelig, med en dejlig lang eftersmag.
Denne vin er især fortræffelig til kager, chokolade og nougat.