Description
Vinhuset – Baggrund:
I den lille søvnige by Bibbona omkring 5 kilometer nord for Bolgheri i det nordlige Maremma, ligger vinhuset ”I Tirreni” der er skabt for ikke så mange år siden af de 2 vinmager, agronomen Samuele Falciani og ønologen Tommaso Rindi.
Ivrige efter at begive sig ud på en iværksættersti, benyttede de lejligheden til at slå sig ned i et af de smukkeste områder, som vin- og naturlandskabet havde at byde på: Bolgheri og det øvre Maremma.
Vinen – Produktion:
Mosten er vinificeret i stål tanke med kontrolstyret temperatur, malolaktisk gæring foregår på franske træfade, hvor vinen får lov til at ligge i 6 måneder for at modne.
Smuk lys rubinrød farve i glasset, i duften fornemmer man vinens møde med træfadet, tilpas noter af vanilje og krydderi, frisk i smagen med tilpas struktur og en delikat eftersmag med hint bærnoter og mørk chokolade.