2016 Wakefield | Jaraman Shiraz

Sikken en duft! Her er sødmefulde mørke frugter som blomme, brombær og sorte kirsebær, skønt suppleret af fine små noter muskatnød, lakrids og kanel. Der er fuld power på smagen, hvor den krydrede og sødmefulde frugt spiller flot op til de fine antydninger af chokolade og kaffe. Det hele ender smukt i en silkeblød finale.

199,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

På lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere175,00kr. pr. flaske

2016 Wakefield | Jaraman Shiraz

Varenummer 2574-16
Varenummer 2574-16

Beskrivelse

Jaraman-serien er en hyldest til Australiens vinregioner og ekstraordinære mangfoldighed, hver i sær med deres forskellige særpræg og ikoniske stil. Denne vin er derfor skabt på druer, som er dyrket i 2 forskellige områder, nemlig Clare Valley og McLaren Vale i det sydlige Australien. 55 % af druerne kommer fra Clare Valley og de øvrige 45 % kommer fra McLaren Vale.

Rødvinen er fremstillet på 100 % Shiraz, som er identisk med Syrah. Druen er specielt kendt fra mange fabelagtige sydfranske vine, hvor den især gør sig bemærket i Nordrhône, men mange oversøiske lande har også taget druen til sig med stor succes, bl.a. USA, Argentina, Chile, Sydafrika og ikke mindst Australien, hvor mange mener, at Barossa Valley i Sydaustralien er epicentret for al stor Shiraz. Vine på Shiraz er kendetegnet ved at være alkoholrige med markant aroma og tannin samt en fylde over gennemsnittet.

I vineriet afstilkes druerne. Herefter gennemgår halvdelen af druerne en maceration, dvs. udblødning, i 5 dage ved 6 °C, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Efterfølgende presses druerne, som gærer på rustfri ståltanke. Vinen har efter endt gæring lagret på amerikanske og franske egetræsfade, hvoraf 30 % af fadene er 1 år gamle og 70 % af fadene er 2-3 år gamle.

Vinen har en flot dyb mørkviolet farve i glasset. I næsen fornemmes aromaer af røde bær og kirsebær med hints af sorte oliven og krydderier. Smagen er rig og fyldig med intens smag af modne røde bær, violer og attraktive egetræskarakterer af ristede kaffebønner og mørk chokolade. Velafbalanceret vin med komplekse, velintegrerede tanniner, som munder ud i en lang eftersmag.
Den saftige og elegante frugt fra Clare Valley kombineret med den rige og mere krydrede frugt fra McLaren Vale er en perfekt kombination.

Velegnet til kraftigere kødretter med okse, lam og vildt.

Servér vinen ved 16-18 °C.

Om Wakefield

Familien Taylor har altid været fascineret af det smukke ”Clare Valley” i det sydlige Australien (ca. 120 km. nord for Adelaide). Tilbage i 1969 lykkedes det så at finde 178 hektarer langs den smukke Wakefield River. Med forbillede i især de store franske vine ønsker familien at lave vine med elegance og kompleksitet, fremfor vulgære og voluminøse vine. Her er Clare Valley, med sit lidt køligere australske klima, perfekt. Med marker i 350 m. højde er her nok varmt om dagen, men om aftenen og natten falder temperaturen drastisk og druerne kan ”komme sig” og modne optimalt og naturligt. Hos Wakefield har det høj prioritet at bevare naturen i regionen. Derfor er man aktivt gået i gang med mange initiativer både i mark og vineri for at gøre produktionen bæredygtig. I 2009 blev vinhuset ISO-certificeret i bestræbelserne på tage hensyn til både miljø og produktion.

Vinhusets logo stammer fra de mange fossiler af søheste, som man fandt under udgravninger og etableringen af vinmarker. Netop de tre søheste er en gestus til de tre generationer af familien Taylor, der i dag er involveret i firmaet.
Navnet til denne vin, Jaraman, betyder faktisk søheste på Aboriginal (Australiens urbefolkningssprog).

Wakefield er Australiens mest prisvindende vinhus. Endvidere er vinhuset blevet anerkendt som værende blandt de fem bedste vinhuse i verden hele fire år i træk i 2013, 2014, 2015 og 2016. Samtidig kan vinhuset bryste sig af at være indehaver af verdens mest prisvindende vin i form af deres: Wakefield St. Andrews Single Vineyard Release Shiraz Clare Valley 2012. Anerkendelsen er uddelt af The World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits (WAWWJ). Der er med andre ord tale om et vinhus, der er garant for høj kvalitet.

Yderligere information

Alkohol

14,5%

Drue

Shiraz

God til

Grill, Krydret, Okse, Ost

Område

Clare Valley, McLaren Vale

Producent

Wakefield

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2016

Land

Australien

Brand