Description
Vinhuset – baggrund:
Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.
Finca Rodma er på forkant med innovation og bruger teknologi for at respektere og passe på miljøet såvel som druerne. I vores udarbejdelsesproces bruger vi et gravitationssystem for at sikre, at druerne behandles omhyggeligt under hele processen. Vi har også små koniske tanke af rustfrit stål samt træfade for at optimere macerationen og for at kunne udarbejde hver mark separat og skræddersy vinificeringen til deres egne unikke karakteristika. Vingården har også en solcelleinstallation, hvilket reducerer miljøbelastningen og styrker vores bæredygtighedsmål. Bygningen skaber en perfekt symbiose mellem arkitektur og natur med respekt for landskabets iboende værdier. Den stenede skikkelse, der dukker op fra jorden, fuldender et idyllisk landskab. Funktionelt er vingården opdelt i to forskellige dele, men samlet på samme tid: udarbejdelse og aldring.
Vin – produktion:
Finca Rodma Selección er lavet af 100% Tempranillo. Den kommer fra et udvalg af druer fra vores vingård, som har en højere aromatisk friskhed, som altid holder balancen og elegancen i vores vine.
Vores mål er at udvikle en vin, der har druen i centrum, og til det formål, under lagringsprocessen, forsøger vi altid at beholde egetræet som en sekundær aktør, så “Tinta del País”-druen kan skinne som den vigtigste karakter.
Intens rød granatfarve, kompleks og vedvarende aroma, denne vin fremhæver druens modenhed med aromaer af rød frugtlikør, viol og krydrede hints. I munden er det en fyldig vin, lang og kødfuld, med en god struktur af elegante og søde tanniner.