Description
Citadelle Rouge er ikke tilsat noget efter destillationen. Ingen sukker, farve, smag eller frugt. Smagen er udelukkende resultatet af destillationen med rigelige mængder bær og rabarber, foruden de sædvanlige Citadelle-botanicals som viol, mandel og selvfølgelig enebær.
Farve: Klar som krystal.
Duft: Man er ikke i tvivl om at det er gin, men enebær deler spotlightet med hindbær, brombærlikør, og en helt klar, lidt nostalgisk note af tivolistang. Det er næsten som at være barn og træde ind i en slikbutik – bare uden det kunstige.
Smagsnoter: Lækkert cremet på tungen med en fin naturlig sødme. Alkoholen er fantastisk blød og integreret, og skovbærnoterne skyller ind i en lind strøm. Slutter tørt, friskt og elegant.
Serveringsforslag: Den perfekte servering er i en gin & tonic pyntet med et lille stykke rabarber (fx skåret tyndt med en kartoffelskræller). Den kan selvfølgelig også indgå i andre klassiske gindrinks, hvor sommerstemningen lige skal løftes lidt.
Maison Ferrand, anført af spiritus-guruen Alexandre Gabriel, er firmaet bag nogle af de mest essentielle cognac, rom og gins i det moderne spirituslandskab. Under paraplyen findes blandt andet Pierre Ferrand Cognac, Plantation Rum og Citadelle Gin, rom under mærket Kaniché og cognac under navnet Claude Chatelier. Desuden produceres en række luksuslikører, hvoraf især deres curaçao har vakt begejstring i cocktailbarer verden over. Firmaet favner bredt, men fælles for hver en dråbe er en urokkelig dedikation til kvalitet.
Maison Ferrand blev skabt med én mission: at bevare Frankrigs gastronomiske skatte. Alexandre har gjort en dyd ud af at ånde liv i gamle og for længst glemte traditioner, og den evigt lærelystne franskmand er blandt andet kendt for at opstøve og opkøbe gamle arkiver fra konkursramte huse, for at lære mere om fortidens produktionsmetoder. Men hos Ferrand forstår man også værdien af fornyelse, og i dag værdsættes innovation lige så højt som tradition. Dette ses tydeligt i mærket Citadelle Gin. At få lov til at destillere gin i Cognac krævede nemlig fem års bureaukratisk kamp mod områdets stædige spiritusgiganter.
Sidenhen har foretagendet bredt sig ud over Frankrigs landegrænser, og i dag er Ferrand måske mest kendt for sin serie af rom. Under navnet Plantation opkøber Alexandre rom fra mange forskellige lande i Caribien og efterlagrer dem i Frankrig på cognac-fade. I serien findes rom til både begynderen og kenderen, til både daiquirien og Glencairn-glasset. Firmaet købte i 2017 Barbados-destilleriet West Indies Rum Distillery, og har nu altså også egen romproduktion helt fra bunden.