2022 Bonaugure | L&C Poitout

Det er en forfriskende og elegant vin med en lang og tiltalende eftersmag. Vinen stråler af kvalitet og er uden tvivl udviklet af de bedste hænder. Denne Chablis er lovende til unikke øjeblikke og for alle madelskere.

239,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 3 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere209,00kr. pr. flaske

2022 Bonaugure | L&C Poitout

Varenummer 1325-22
Varenummer 1325-22

Beskrivelse

Denne vin kommer fra tre af Chablis’ mest lovende parceller. ”Bon augure” kan oversættes til ”lovende” eller ”et godt tegn”.
Chablis er som bekendt fremstillet på Chardonnay-druer. Druerne presses og mosten overføres direkte til en anden tank, hvorfra mosten dekanteres for at blive pæn og klar. Dette er en naturlig klaringsmetode, som giver masser af frugt. Det starter en hurtig alkoholisk samt derefter malolaktisk gæring. Hele fremstillingsprocessen foregår under temperaturkontrollerede forhold. Vinen kommer ikke i kontakt med egefade, da formålet med denne vin er at fremhæve smagen af terroir.
Farven er klar og lys med gule strejf. Næsen er utrolig aromatisk med dufte af akacie, lindetræ, syltet citron og æble. I munden fremstår vinen frugtig og flot kombineret med en vis mineralitet. Vinen er absolut harmonisk og sammenhængende. Syren er helt på plads og holder de mange smagsindtryk oppe. Det er en forfriskende og elegant vin med en lang og tiltalende eftersmag. Vinen stråler af kvalitet og er uden tvivl udviklet af de bedste hænder. Denne Chablis er lovende til unikke øjeblikke og for alle madelskere.
Nyd denne vin afkølet ved 12-14ºC sammen med østers, jomfruhummer med citron og koriander, fisk med smørsauce (beurre blanc) eller skinke med blide og bløde oste.

Om L&C Poitout
Chablis er et af Frankrigs mest nordlige vindistrikter. Druerne her kan have svært ved at modne optimalt medmindre de ligger på de rigtige placeringer, hvilket oftest er sydvestvendte skråninger.
Vinhuset L&C Poitouts Chablis strækker sig over 10 hektar. Vinstokkene blev plantet mellem år 1989 og 1991. De vestvendte marker ligger på Serein-flodens højre bred og får derfor masser af eftermiddagssol lige indtil den går ned.
L&C Poitout består af Louis og Catherine Poitout, som begge er født ind i vinverdenen. De er vokset op med hænderne i jorden, hvor de har plantet vinstokke, og de har fulgt vinens tilbliven fra A til Z. De har været nysgerrige på mange vinområder i Frankrig, men de vendte altid tilbage til Chablis, som de forelskede sig i. Catherine og Louis har kendt hinanden siden de var børn, men deres venskab udviklede sig til mere end det, og i dag står de sammen om et fælles projekt, som de har bygget op fra bunden. Louis og Catherine elsker at nurse deres vinstokke, som de kun behandler med naturlige midler.


Yderligere information

Brand

Alkohol

12,5%

Drue

Chardonnay

God til

Fisk, Fjerkræ, Gris, Ost, Skaldyr

Område

Chablis

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2022