Beskrivelse
Vinhuset – baggrund:
Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen er bærende og giver vine, som er behageligt afrundede og fyldige.
Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.
Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.
Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.
Vin – produktion:
Rødvinen er fremstillet udelukkende på Montepulciano-druen, som er sentmodnende og tykskindet. Den kendes især fra Abruzzo og går af og til under navnene Cordico, Morellono, Primaticcio og Uva Abruzzi. Montepulciano er i stand til at frembringe fyldige, tørstof- og alkoholrige vine. Druen tilsættes ofte også i mindre doser til svagere vine. Den røde Montepulciano d´Abruzzo er ofte kendetegnet ved at være saftig og intens med kirsebær- og blommearomaer. Den er tit et kæmpe scoop til prisen.
Druerne er omhyggeligt plukket fra vinmarker, som er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund i op til 550 meters højde. I vinhuset knuses druerne, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 10-15 dage, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Den alkoholiske gæring forløber i rustfri ståltanke med udvalgte gærtyper under temperaturkontrollerede forhold. Efter endt alkoholisk gæring, så overføres vinen til egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring finder sted spontant i 4 måneder. Her omdannes den skarpe æblesyre til den blidere mælkesyre, så vinen føles dejlig blød og rund.
Fonteromana har en flot rubinrød farve i glasset. Vinen er meget aromatisk med duft af modne røde frugter, tørrede blomster og krydderier á la peber, kanel og muskatnød. I munden føles vinen behageligt blød med delikate tanniner. En virkelig velstruktureret vin, som munder ud i en lang, rig eftersmag.
Velegnet til pasta med tomatsauce samt lamme-, okse- og svinekød.
Servér vinen ved 18 °C.