Toro De Piedra | Late Harvest 2014

79,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 6 tilbage på lager

Toro De Piedra | Late Harvest 2014

Varenummer 526
Varenummer 526

Beskrivelse

I 1961 overtog Santiago Achurra Larrain vinhuset Viña Requingua, og siden er det gået stødt og roligt fremad med at forbedre kvaliteten. De har vundet mange priser og er repræsenteret i over et dusin lande. Viña Requingua råder over 1000 hektar jord hvoraf de 500 hektar er tilplantet med Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere, Syrah, Sauvignon Blanc og Chardonnay. De resterende 500 hektar tilhører små vinbønder, som Requingua opkøber druer fra. Beliggenheden midt i landet mellem Stillehavet og Andes-bjergene giver kølige vinde ind over markerne. Det betyder længere og mere harmonisk modning af druerne, hvilket i sidste ende giver bedre balancerede vine. Historien omkring navnet ”Toro de Piedra” (Sten-Tyren) kommer fra ejeren Santiago, der tilbage i firmaets opstart købte en usædvanlig stor og gemen tyr, som blev forsvarligt indhegnet. Blot få dage efter var tyren væk og trods grundig eftersøgning fandt man ikke tyren. I stedet stødte man på en stor sten, som man ikke mente at have set på grunden før. Overtroen vandt og stenen blev herefter kaldt ”Sten-Tyren”. Fra markerne her i Curico Valley hvor denne vin kommer fra, har man plantet mere end sytten forskellige druesorter. Disse er placeret præcist efter hvor beliggenhed, soltimer, vind og skygge passer den enkelte sort bedst. Placeret mellem kysten og Andesbjergene får området de kølige vinde, der gør distriktet ideel til vindyrkning.
Denne charmerende dessertvin er produceret på 80 % Sauvignon Blanc og 20 % Semillon. Druerne til denne ”Late Harvest” kommer fra det laveste beliggende område, hvor morgendisen ligger sig og skaber optimale forhold for udvikling at den ”ædle råddenskab” (Botrytis). Vinen gærer på rustfrie ståltanke. Herefter lagres 25% af vinen i franske og amerikanske fade, resten opbevares i ståltanke.
Helt gylden og indbydende i farven. Duften er vidunderlig med lækre noter af valnødder, mandler, søde frugter og honning. Disse nuancer fortsætter i munden, hvor vinen slutter af med finer noter af citrus og krydderier.
Server vinen kold til søde desserter, is, frugt osv. Og er man vild med skimmelost, så er den helt perfekt.

Yderligere information

Alkohol

14%

Drue

Sauvignon Blanc, Semillon

God til

Chokolade, Dessert, Frugt & Bær

Størrelse

0,5 L

Type

Dessertvin

Årgang

2014

Land

Chile