TOMATIN | 12 ÅR HIGHLAND SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Tomatin 12 år Highland Single Malt Scotch Whisky er en blød og lækker whisky fra Tomatin destilleriet.

Duft

Yderst maltet – med sherrysødme, rosiner og appelsiner.

Smag

Frugtig og sødmefyldt – med hedelyng, fyrrenåle, cedertræ, caramel, æbler, pærer og mango.

Eftersmag

Fyldig og smøragtig. En blød sherrysmag træder frem bagerst på tungen.

479,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

TOMATIN | 12 ÅR HIGHLAND SINGLE MALT SCOTCH WHISKY

Varenummer smal3882
Varenummer smal3882

Beskrivelse

Om Produktet

En helt igennem klassisk, velafrundet 12 års single malt. Dog har denne whisky fået sherry finish, hvilket giver den et lille ekstra twist som adskiller den fra andre whiskyer i samme aldersgruppe.

Tomatin 12 år Highland Single Malt Scotch Whisky er lagret på en blanding af bourbon- og sherryfade og lagt på flaske ved 43% ABV.

Smagsnoter

Sherrysødme og maltede noter fylder næseborene, og man fornemmer også rosiner og appelsiner. Sherrysødmen forbliver også i smagen, hvor frugter (især æbler, pærer og mango) slutter sig til den. Ligeså fornemmer man også her hedelyng, fyrrenåle, cedertræ og caramel. Inden de til sidst, i eftersmagen, går over en lang, fyldig smøragtig fornemmelse, der bagerst på tungen kommer til udtryk som en blød sherrysmag.

Om Tomatin Distillery

Tomatin Distillery har efter sigende rødder helt tilbage til middelalderen, hvor der blev brygget spiritus på den egn hvor destilleriet ligger i dag.  Officielt blev destilleriet dog først grundlagt i 1897 under navnet: ”Tomatin Spey Distillery Co Ltd.”

Helt frem til slutningen af 70’erne gik firmaet under mottoet ”Størst!”, og havde hele 23 kedler i produktion. Størstedelen af deres whisky blev dog solgt til andre destillerier til anvendelse i blends, og dermed var det ikke kvaliteten, der var i højsædet.

80’erne var dog en hård tid for den skotske whisky-branche, og det gik heller ikke godt for Tomatin. I 1987 blev det skræntende firma opkøbt af japanske investorer, og nu kom der nye boller på suppen – nu blev mottoet nemlig skiftet fra ”Størst!” til ”Bedst!”

Missionen lader til at være godt på vej – I dag laver Tomatin en lang række kvalitetsprodukter, både i form af Single Malt og Blended Whisky, og de leverer til over 50 internationale markeder. Destilleriets whisky kan kort beskrives som: blød, lækker og let at gå til!

Ud over de udgivelser, som de udgiver under eget brandnavn, udgiver Tomatin også følgende brands – Cù Bòcan, The Antiquary og The Talisman.

Yderligere information

Alkohol

43%

Land

Skotland

Område

Highland

Størrelse

70 cl.