Quevedo Vintage 2016

449,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 3 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere0,00kr. Rabat pr. vare449,00kr./artikel

Quevedo Vintage 2016

Varenummer 438-16
Varenummer 438-16

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Familien Quevedos vingård ligger i den lille by San João da Pesqueira som er midt i hjertet af den smukke Douro-dal. Vingården og markerne har eksisteret gennem flere generationer. Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man i starten druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port, hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo.

I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin.
Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med selv at producere vine tændte en gnist i Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.

I 1983 købte de vingården, Quinta Vale D’Agodinho, som i dag er deres vigtigste mark. Marken er beliggende mellem Quinta da Vargellas og det berømte varetegn, Cachão da Valeira. Det var her båden med nogle af portvinens største personligheder gennem historien, Dona Antónia Ferreira og Baron de Forrester, sank. Historien fortæller, sand eller ej, at Baron de Forrester druknede i den stærke strøm pga. vægten fra guldmønterne i hans lommer. Dona Antónia overlevede, da hendes store kjole holdt hende flydende.

Fra 1991 begyndte Quevedo så at producere vine under eget navn. Et nyt vineri blev bygget og siden er også kældre blevet udvidet i takt med at antallet af flere erhvervede hektar steg. Således høstes der nu fra mere end 100 hektar.

Da Oscar Sr.’s datter, Claudia, blev færdig som ønolog i 1999, overtog hun straks ansvaret for produktionen af Quevedos bord- og portvine.
Senere kom Oscar Jr. til familiefirmaet og han har siden været ansigtet udadtil mht. marketing, rejser, besøg osv.
Succesen har været overvældende, og i dag eksporterer Quevedo til hele verden.

Vin – produktion:
Her er der tale om en Vintage Portvin, dvs. denne Portvin kun indeholder most fra årgang 2016.
Portvinene er fremstillet på lokale druesorter som fordeler sig således:

30% Touriga Franca, 20% Touriga Nacional, 15% Tinta Roriz, 5% Sousão 5% Tinto Cão, 5% Tinta Barroca og 20% af en del andre sorter

De små tykskindede og solmodne druer bliver plukket manuelt i små kasser i de kølige morgentimer. Efter ankomsten til vinhuset afstilkes druerne som efterfølgende gennemgår en maceration, dvs. udblødning, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Dernæst presses druerne, som gærer langsomt i 5 dage i temperaturkontrollerede tanke op til 28 °C, hvorefter der tilsættes druesprit, som slår gæren ihjel førend alt sukkeret er omdannet til alkohol, hvorved man opnår en sødmefuld vin. Til sidst tappes portvinen på flaske; helt ufiltreret og uden yderligere tilsætningsstoffer, så den kan udvikle sig naturligt på flaske i takt med tiden. Denne portvin kom på flaske i august 2017.
Al portvin bliver, noget forenklet, produceret på denne måde.
Herefter deles de mørke typer op i Ruby, som er de mørke og kraftige typer (LBV, Crusted, Reserve, Vintage) og i Tawny, som er de fadlagrede/blendede portvine (Colheita, 10 Years, 20 Years osv.)
For hvide portvine gælder det, at der både produceres tørre og søde varianter. Her kan man også finde helt op til 40 Years Old typer. En ny og populær variant er den lyserøde portvin, kaldet Pink Port (kort skindkontakt).

Farven på en ung Vintage Port udvikler sig fra at være kulsort i farven, lukket i næsen og fed som tjære i glasset, til at blive lysere og lysere i farven og med flere og flere nuancer i duft og smag. Efter 8-10 år får vinen brune nuancer i kanten og duften åbner sig. Har man lidt tålmodighed venter der en unik oplevelse. Lige nu er vinen frisk og frugtig i smagen og med styrke og power. Mange kan godt lide disse unge udgaver, som man kan servere til peberbøf og tunge stærke oste. Venter du nogle år, får du nuancer af moden frugt såsom figner, blommer og dadler pakket ind i en delikat sødme og en lang eftersmag.

Vinåret 2016 var et atypisk år med en varm vinter med masser af vand, samt et forår der var køligere end normalt og ramt af usædvanlig meget regnvejr. Det var en meget varm og tør sommer, som sluttede af med lidt regn lige inden høsten som tilførte lidt friskhed til druerne.
Årgang 2016 har på trods at de svære vækstvilkår, formået at udvikle sig til en helt fantastisk portvin som er belønnet med flotte point fra vinverden.

Årgang 2016 er en ung vintage portvin, og det kan fornemmes på farven, der stadig er mørk og dyb rød med lilla nuancer. Når vinen åbner sig op, er det meget koncentrerede aromaer af frodige, modne blommer, druer, blåbær og et touch af krydderier, der præger næsen.
Det er en særdeles fyldig portvin med en flot struktur og er rig på tanniner, der gør den ideel at opbevare. Det er portvin af virkelig høj kvalitet frisk og intens i sit udtryk.

Der er rigtig godt lagringspotentiale i denne Vintage 2016, som vil være allerbedst efter 2028 – hvis man har tålmodighed til det.

Yderligere information

Alkohol

19,5%

God til

Chokolade, Dessert, Frugt & Bær, Ost

Størrelse

75 cl.

Type

Portvin

Årgang

2016

Land

Portugal