Plozza | Brut Rosé – Franciacorta DOCG

Plozza’s Franciacorta rosé er fremstillet udelukkende på Pinot Noir (Pinot Nero), hvilket giver vinen dybde og intensitet, samt noter af hasselnød, og frugt med hvidt “kød”.
Perfekt afbalanceret, og derfor en mulig partner til meget forskelligt mad, samt et godt bud på en vin der kan åbnes uden at skulle sættes sammen med noget.

299,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Plozza | Brut Rosé – Franciacorta DOCG

Varenummer PLZRsé0010
Varenummer PLZRsé0010

Beskrivelse

Franciacorta er et område, som ligger tæt ved Gardasøen, lidt nord for byen Brescia. 

Det er et område som er i stor vækst, og efterspørgslen på vinene kan ikke følge med udbuddet. Det er en vintype som er blevet produceret i over 60 år, men er blevet mere og mere efterspurgt de senere år.

I Franciacorta blev der pr 2021 produceret 20,2 mio. flasker, hvilket er meget begrænset sammenlignet med de 350 mio. flasker der bliver produceret i Champagne-området (når der ikke er Corona).

I Franciacorta produceres vinene på samme måde som i Champagne, og der er én forskel i dosage-systemet som definerer den tilsatte mængde sukker pr. liter. Vinen skal fremstilles ved hjælp af traditionel metode, hvor druerne gærer to gange, først i tanke og derefter i flaskerne.

Brut-klassifikationen som denne vin kategoriseres som, er samme som Champagne – altså 6-12 g. pr/liter.

Et sted hvor de to områder adskiller sig, er ved de tilladte drue-typer, I Champagne er der 7 tilladte, hvor der er 3 som kan siges at være “hoved-druer”. I Francicorta er der 4 tilladte typer, hvoraf der er begrænsning på hvor meget man må bruge de 2 af dem. De to druer med begrænsning er: Pinot Blanc hvor grænsen er 50%, og siden 2017 har det igen været tilladt at bruge den hvide drue Erbamat, dog maksimalt 10%. Ellers er hoved-druerne: Pinot Noir(Nero) og Chardonnay.

Yderligere information

Alkohol

12,5%

Drue

Pinot Noir

God til

Fjerkræ, Grill, Gris, Kalv, Okse, Pasta, Pizza, Tapas

Område

Franciacorta

Land

Italien

Producent

Plozza

Størrelse

75 cl.

Økologi

Økologisk vin

Type

Mousserende vin