Louis Barthelemy | Demi Sec

Denne Champagne er produceret på 50% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier samt 20% Chardonnay. Vinen fremstår flot i glasset med brillant farve og små lige og vedvarende perler.

369,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 1 tilbage på lager

Louis Barthelemy | Demi Sec

Varenummer 713
Varenummer 713

Beskrivelse

Vinhus – Baggrund:

Der er boblevand og så er der Champagne! Sådan lidt groft sagt. Men der er nu noget om snakken. Javist, selvfølgelig er Champagne dyrere, men du får nu altså også en vinøs oplevelse ud over det sædvanlige.
Champagne-regionen finder du ca. 150 km. nordøst for Paris. Baggrunden for den succesrige produktion af disse famøse bobler er en kalkåre fra England, som løber lige under overfladejorden i området. Denne kalk – eller kridtunderlag, giver Champagne den unikke karakter, elegance og høje kvalitet. Betegnelsen ”Champagne” er forbeholdt vine, der har gennemgået en eftergæring på flaske. Det betyder, at CO2’en (kuldioxiden) bliver i flasken og skaber de delikate bobler. Denne metode tillægges en benediktiner munk, Dom Perignon, som var kældermester i klosteret Hautvillers fra 1668-1715.
Vinen kommer fra det lille familieejede hus, Louis Barthélémy, der har produceret Champagne siden 1925. I 2002 købte Jean Barthélémy firmaet og som uddannet ønolog laver han selv vinene i firmaet. Derudover har han kastet sig ud i et økologisk øl-projekt, som er blevet en kæmpe succes i Frankrig.
At lave Champagne er for en vinbonde væsentligt mere besværligt end at lave ”almindelig” bordvin. Kort fortalt produceres Champagne af almindelig vin produceret på de mørke druesorter, Pinot Noir og Petit Meunier samt/eller på den hvide drue, Chardonnay. Otte forskellige sorter er tilladt, men det er oftest kun de tre nævnte, der bruges i produktionen. Normalt høstes Petit Meunier først, herefter Chardonnay og til sidst Pinot Noir. Presningen er også et kapitel for sig selv. Der skal presses hurtigt efter høsten for at mosten ikke tager for meget farve fra de to røde sorter. Den første presning (Cuvee) skal udgøre 80 % af vinen i en Champagne, de resterende 20 % kommer fra den anden presning (tailles).
Den første gæring sker næsten altid på ståltanke. Her stræbes der efter en forholdsvis ren og syrerig vin. Andengæringen, den malolaktiske gæring, skal altså derfor undgås for at bevare syren og friskheden i vinen. Netop syren i vinen har stor betydning for det endelige produkt. Det er bl.a. derfor, at en Champagne ”Brut” med 12 g/l sukker ikke føles sød…
En af de imponerende ting ved Champagne er netop, hvor dygtige husene er til at lave et ”blend” af den nye friske vin blandet med de ældre vine. Her er det at huset ligesom finder sit udtryk og ”signatur”. Det kræver også, at vinhuset ligger inde med en del ældre årgange af deres basisvin.
Når vinen er kommet på de velkendte kraftige flasker tilsættes gær, sukker og næringsstoffer og en kapsel sættes på. Blandingen kaldes ”Liqueur de Tirage”. Det kickstarter en ny gæring, som frigiver kuldioxid og derved skaber et tryk på ca. 6 bar i flasken. Det er langt mere end trykket i et cykeldæk! Vinen bliver lagt i de kølige kældre under jorden og en ny langsom gæring starter. Herved dannes alkohol og kuldioxid i form af de skønne bobler. Efterhånden som gæringen skrider frem dør gærcellerne og efter 4 – 8 uger er vinen færdiggæret. Over de næste mindst 15 mdr. skal vinen blot ligge i kælderen. Mange ligger i 3-4 år. Her kommer bio-kemien til sin ret. Kontakten mellem vin og bundfald, kaldet autolyse, er af afgørende betydning for duft, smag og kompleksiteten i vinen.

Vin – Produktion:

Denne Champagne er produceret på 50% Pinot Noir, 30% Pinot Meunier samt 20% Chardonnay. Champagnen er Demi Sec og derfor må der være 33-50 g. restsukker pr. liter
Vinen fremstår flot i glasset med brillant farve og med små lige og vedvarende perler. Næsen er frisk med duft af mandel og ”brioche” og en fyldig og rund smag med antydning af honning. Vinen er velafbalanceret og spillet mellem sødme og tørhed flot. Vinen er halvtør, og egner sig derfor godt til aperitif og ikke alt for søde desserter. Serveres ved 6 – 8 °C

Yderligere information

Alkohol

12%

Drue

Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir

God til

Aperitif, Dessert

Område

Champagne

Producent

Louis Barthèlèmy

Størrelse

75 cl.

Type

Mousserende vin

Land

Frankrig