Le Domaine de l’Escattes| Languedoc Tradition Blanc 2018

119,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Le Domaine de l’Escattes| Languedoc Tradition Blanc 2018

Varenummer 1357-18
Varenummer 1357-18

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Domaine de l’Escattes er beliggende i hjertet af Gard-provinsen i byen Calvisson (mellem Nîmes og Montpellier) i det sydlige Frankrig.
Navnet på vinhuset stammer fra Romertiden, hvor de havde overtaget området og stedet, de kaldet det ”Escattes” fra det latinske ”Escatarire” der betyder ”at springe op”.
I 1970’er overtog Robelin familien Domaine de l’Escattes og forsatte vindyrkningen her, i 1988 begyndte de at nyplante og nytænke markerne for at producere kvalitets og autentiske vine, fra Languedoc. I 2009 var det Francois Robelin der begyndte som den ansvarlige for stedet, han havde en mission om at alle deres vine skulle være økologiske, dette har de været siden 2013.

Vingårdens 23 ha marker er beplantet på terrasser, på bjergsiden i en blanding af ler- og kalkstens jord der er perfekt til at holde på vandet i det ellers tørre klima, denne kobination passer perfekt til de druer der er plantet (Syrah, Grenache, Mourvèdre, Carignan, Grenache Blanc, Bourboulenc og Viognier), i området er der et mikroklima, der gør at vinbønderne får lidt hjælp, med tilstrækkelig kølige sommer, der gør at druerne modens uden at miste deres aroma og naturlige syre, altså et område perfekt for vindyrkning.

Alle vinhusets vine har været økologiske (AB) siden 2013-årgangen.
Der bliver ikke brugt noget ukrudtsmiddel, og jorden pløjes i stedet for. Der bruges ikke kemisk gødning, men organisk. Og så har vinhuset fået en gamle tradition tilbage, hyrder der har får til at gå til græsning imellem vinstokkene, så man beholder alt så naturligt som muligt.

At fremstille vin kræver strenghed, ærlighed og lidenskab. Tre generationer af
Robelin-familien, alle vinelskere, har arbejdet sammen om permanent forbedring af kvaliteten. På hvert enkelte trin i produktionen (marken, udvælgelse af druer, vinificering)

Vingården hører til Languedoc-betegnelsen (AOC)
LANGUEDOC & AOC LANGUEDOC SOMMIERES).

Vin – produktion:
Traditionel sydfransk hvidvin fra Languedoc lavet på 60% Grenache Blanc, 30% Bourboulenc, 10% Viognier
Grenache Blanc, der har citrus og urter i sig, Bourboulenc, med sprødhed og friskhed og Viognier, den parfumerede drue. De tre forskellige druesorter bringer det bedste frem i hinanden. Det er et match som går hånd-i-hånd, og som skaber en fantastisk kombination.

Druerne høstes og vinificeres hver for sig, under vinfremstillingen bruges der kun den naturlige gær, herefter får vinen lov til at ligge i 8 måneder, tankene færdiggør arbejdet i samme ånd, hvor de 3 vine blandes og lægges til modning.

Farven er flot lys gylden med facetter. Næsen er krydret og særdeles aromatisk med nuancer fra frugt, mineraler og anis. En delikat og fyldig struktur i smagen med masser af afrundet citrus noter.
Vinen har en renhed og en passende intensitet, der skaber balance og giver et flot behageligt resultat.

Vinen vil være ideel til fisk, skaldyr eller kyllingeretter – eller blot fordi der er tid til et godt glas.

Yderligere information

Alkohol

12,5%

Drue

Bourboulenc, Grenache Blanc, Viognier

God til

Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Skaldyr

Område

Languedoc

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2018

Land

Frankrig