Gagliardo | Barolo Lazzarito 2015

1.175,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 3 tilbage på lager

Gagliardo | Barolo Lazzarito 2015

Varenummer 22695
Varenummer 22695

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:

Giannis historie begynder i 1970’erne, da han gifter sig med datteren af Paolo Colla, en 4. generations vinproducent bosat i Piemonte-området, som havde en særlig forkærlighed for Barolo-vinene. Gianni kom fra en afholdsfamilie i den lille landsby Monticello d’Alba, men begyndte dag for dag at lære mere om vin.

I 1986 tog firmaet en stor drejning, da Gianni overtog Paolo Colla’s vinproduktion og dermed blev ansvarlig for vinhuset. Han besluttede at ændre navnet fra Paolo Colla til Gianni Gagliardo og dermed ændrede han også vinstilen. Han begyndte med at udskifte de gamle fade i kælderen med nye mindre franske fade og lidt efter lidt fulgte fornyelsen af produktionen også med. I dag er hans 2 ældste sønner gået ind i firmaet, Stefano i produktionen og Alberto i vinmarkerne. Gianni Gagliardo råder over 30 hektar vinmarker udelukkende beplantet med lokale druesorter, som er beliggende i Langhe og Roero. Vinhuset producerer årligt 300.000 fl. vin. 30 % af vinen bliver solgt i Italien og de resterende 70 % eksporteres til over 25 forskellige lande. Familien har efterhånden dyrket vin i seks generationer, og de blev i 2010 nomineret ved ”Oscar del Vino” til den prestigefyldte titel ”Bedste Vinhus”.

Det har altid været en naturlig del af vindyrkningen hos Gagliardo, at man passer på og arbejder med naturen; helst uden brug af kemikalier i marken og uden tilsætningsstoffer i vinen, da man ønsker at stedets terroir afspejles i vinene. Det har udmøntet sig i en godkendelse fra de italienske myndigheder, så Gianni Gagliardo fra 2016 stolt kan kalde sig økologisk vinproducent.

Vin – produktion:

Vigna Preve er navnet på en enkelt vinmark i Lazzarito området, som ligger i kommunen Serralunga d’Alba. Denne Barolo er lavet på druer, som udelukkende kommer fra Preve-vinmarken i Lazzarito. Derfor kaldes vinen også for Cru Lazzarito. Området er kendt for sin helt unikke placering med de bedst tænkelige vækstbetingelser for Nebbiolo-druen. Den blomstrer tidligt, men er faktisk den druesort i Piemonte, der modnes senest. Derfor høster man ofte først Nebbiolo i midten/slutningen af oktober. Druen er navngivet efter nebbia, som betyder ”tåge”, der henviser til de tætte oktobertåger, der gør markarbejderne forkølede under høsten. For nogle producenter kan der gå konkurrence i at se om man kan vente med høsten indtil november, da det menes, at det først er på det tidspunkt, at druerne er fuldmodne. For at hjælpe druen lidt på vej, sørger de fleste vinbønder for at plante Nebbiolo på de marker, hvor der er fuld soleksponering og helst meget lidt vind.

Druerne plukkes forsigtigt og altid med håndkraft. Efter håndplukning og sortering af druerne ligger de til udblødning (maceration) i 12 dage. Der bliver ikke tilsat gær, og der bliver ikke varmet op for tanken for at fremskynde gæringsprocessen. Vinen gennemgår hermed en spontan gæring, hvilket betyder, at vinen får lov til at gære uden vinmagerens/ønologens indblanding. Hermed skaber man en så naturlig vin som muligt, der afspejler stedets terroir. Efter endt gæring bliver vinen overført til træfade for at gennemgå den malolaktiske gæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre, der normalt tager ca. 10 dage. Herefter lagrer vinen først 18 måneder på små egetræsfade efterfulgt af 12 måneder på store fade, før den kommer på flaske og frigives til markedet.

Dette er unægteligt en Barolo i verdensklasse. Den lever, om nogen, op til kaldenavnet ”Den italienske Kongevin”. Farven er granatrød med brunlige og orange nuancer. Duften er kraftig med aromaer af friske mørke kirsebær, hindbær og vilde jordbær lakrids, blomstrene blomster, rosenblade og violer. En vin med stor krop, søde tanniner og masser af frugt i smagen med noter af mørk chokolade, kaffe, træ, svampe og peber. Eftersmagen er lang og elegant med krydrede undertoner og flotte inkorporerede tanniner.

Vinen er et godt match til et par røde bøffer el. andet oksekød, lam, vildt, modnet ost og går rigtig godt i spænd med svampe og trøfler.

Servér vinen ved 18-20 °C. Vinen kan med fordel dekanteres før servering for at blødgøre tanninerne.
En vin med et stort lagringspotentiale, som med fordel kan henlægges i mange år.

Yderligere information

Alkohol

14,5%

Drue

Nebbiolo

God til

Lam, Okse, Vildt

Område

Piemonte

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2015

Land

Italien