Description
Rent teknisk bliver vinene produceret på Charmat-metoden hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke og kulsyren i vinen dermed bevares. Druen til produktionen af Prosecco hedder ”Glera”, også kendt som netop Prosecco-druen.
Nogle udgaver er kun ganske svagt mousserende (frizzante) andre er rene ”spumanti-udgaver”. Denne udgave fra Follador er fra Valdobbiadene, en region der i 2009 fik DOCG-status. Netop herfra kommer de allerbedste Prosecco-vine, og det fornemmer man straks når man får Folladors Prosecco Superiore i glasset.
Livlige små bobler stiger flot op i glasset og gør vinen indbydende allerede ved første øjekast. Strågul farve med grønne reflekser og en intens og vidunderlig duft af æble, pære og blomster. Stor ren og sprød smag med masser af frugt og med lidt mandel og citrus i eftersmagen.
Da vinen er helt tør er den, udover aperitif, meget ideel til fisk og skaldyr.
Om Follador
I hjertet af Veneto, lidt nord for Venedig, ligger den lille by, Col San Martino, hvor vinhuset, ”Follador”, har til huse. Familien har produceret vin siden 1800-tallet, og i dag er hele familien stadig involveret i firmaet. Landskabet i provinsen Treviso giver med sine smukke dale, milde klima og de mange solskinstimer optimale vilkår for frembringelsen af Prosecco-vinene. Rent teknisk bliver vinene produceret på Charmat-metoden, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke og kulsyren i vinen dermed bevares. Druen til produktionen af Prosecco hedder ”Glera”, også kendt som netop Prosecco-druen.
Nogle udgaver er kun ganske svagt mousserende, kaldet frizzante, mens andre er rene ”Spumante-udgaver”. Denne udgave fra Follador er fra Valdobbiadene, en region der i 2009 fik DOCG-status. Netop herfra kommer de allerbedste Prosecco-vine, og det fornemmer man straks man får Folladors Prosecco Superiore i glasset.