Durette | Cremant de Bourgogne

149,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Durette | Cremant de Bourgogne

Varenummer 738
Varenummer 738

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:
Når pensionsalderen nærmer sig, vælger mange en stille retræte i de varme breddegrader. Og så er der dem, der tager hul på et helt nyt eventyr. Det sidste er hvad belgiske Jean Joly valgte at gøre. Han faldt pladask for stedet ved Château de Durette. Det er muligvis også fordi han tilbragte sine hvedebrødsdage med hustruen Françoise i byen Saint Amour, som ligger i Bourgogne-området og i øvrigt også er navnet på en Cru Beaujolais. Det var som en åbenbaring for det nygifte ægtepar, der for første gang opdagede området. De fyldte kufferterne med vin og tog derudover også nye bekendtskaber og senere nære venskaber med sig hjem. 42 år senere så Jean sig nødsaget til at investere i et domæne, der besad et enormt potentiale. Helt tilfældigt er det også, at en del af det nyerhvervede vinhus har kaldenavnet ”Belgiernes hus”, hvilket stammer fra 2. verdenskrig, hvor mange belgiere flygtede til stedet for at søge ly under krigen.

Ud over husets historie og beliggenhed, så besidder Jean Joly et helt særligt vindergen. For efter at have opkøbt Château de Durette tredobler han områdearealet, som beriger ham med de mest prestigefyldte Beaujolais cru’er. Med hjælp fra nogle af de bedste eksperter, bliver markerne plejet og vinproduktionen passet med største omhyggelighed og stor entusiasme. Hvis man spørger Jean, så mener han ikke, at Beaujolais nødvendigvis har det allerbedste image. Det kræver en ihærdig indsats at finde frem til det punkt, hvor ”klokkerne ringer” både blandt forbrugerne men også blandt fagfolkene. Det slår ikke Jean af hesten.
”Jeg udlever en drøm. En drøm som jeg ønsker at gøre til et holdbart og mangeårigt projekt”.

Vin – Produktion:
Cremant Bourgogne lavet på 100 % Chardonnay efter metode traditionel, hvor der først fremstilles en tør hvidvin af Chardonnay druerne der kommer fra stokke der har vokset i ler- og kalkstensholdig jord. Herefter foregår der en anden gæring på flaske, dette tager ca. 2 år

En flot farve med gylden toner, der har fine bobler, der danner en halskæde af perler i glasset. En delikat duft af citrus, blomster og mineraler, der fælges op i smagen med en elegant friskhed.
En serverings temperatur på 6 – 8 grader er perfekt.

Nyd den som aperitif, til skaldyr, fisk, kylling eller blot når lysten til bobler melder sig.

Yderligere information

Alkohol

12,5%

Drue

Chardonnay

God til

Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Salat, Skaldyr

Område

Bourgogne

Størrelse

75 cl.

Type

Mousserende vin

Land

Frankrig