Cristo Di Campobello | Rosso 2017

Vinen er produceret på druerne Nero d’Avola, Syrah, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Vinen dejlig blød, skøn behagelig smag med noter af brombær, hindbær og et hint kirsebær.

119,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 12 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere99,00kr. pr. flaske

Cristo Di Campobello | Rosso 2017

Varenummer 2695
Varenummer 2695

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Bonetta-familien ejer dette lille vinhus på Sicilien, som er et forholdsvist nyt vinhus, der blev grundlagt tilbage i år 2000. Baglio del Cristo di Campobella ejer 30 hektar vinmarker. Vinhuset producerer eksklusive vine i et område, hvor kvantitet i mange år var vigtigere end kvalitet.

Selv om Sicilien er en af Italiens største vinregioner, så er under 20 % af vinene DOC-klassificerede. Samtidig er Sicilien den region i Italien, hvor der konsumeres mindst vin per indbygger. I mange år har det meste af drueproduktionen været spisedruer eller også er druerne blevet brugt til basisvin i forskellige Vermouths og dessertvine. De fleste kender ”Marsala”, en hedvin, der bruges som aperitif eller til madlavning. Netop de fantastiske råvarer er et af Siciliens kendetegn. Herfra kommer nogle af de bedste grøntsager, oste og ikke mindst ”alt godt fra havet”.

Men nye vinde blæser over Sicilien, hvor mange producenter i de sidste 10 -15 år er begyndt at sadle om til produktion af kvalitetsvine. Heriblandt Baglio del Cristo di Campobello, som er beliggende tæt på havet i byen Campobello di Licata, kun 10 km fra den sicilianske sydkyst. Betingelserne for produktion af kvalitetsvine er bestemt til stede her, og der kan dyrkes vin på de mange solrige bjergsider i helt op til 500 – 1000 m. højde. Jorden er her mager, stenet, rig på mineraler og kalkrig, som er perfekt til vindyrkning.

Området omkring regionens største by, Agrigento, er kendt for sine utrolige velbevarede ruiner af templer og teatre fra antikken. Grækerne herskede i mere end 500 år (734 f. kr. til 212 f. kr.) på Sicilien. Området er også bedre kendt som ”Valley of the Temples”.

Vin – produktion:

Rødvinen er fremstillet på den lokale druesort Nero d´Avola og de tre internationale druesorter Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah.

Druerne er dyrket på vinstokke i 230-260 meters højde, som er høstet ved håndkraft i slutningen af september 2017. De høstede druer har gennemgået en maceration, dvs. udblødning, i 10-15 dage på temperaturkontrollerede ståltanke, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra druernes skaller. Efterfølgende har vinen lagret i 6 måneder i rustfri ståltanke. Til sidst tappes vinen på flaske, hvor den ligger i 6 måneder før frigivelse.

I glasset fremstår vinen med en flot dyb mørkerød farve. I munden føles vinen dejlig blød, og rund med en flot syre. Vinen har en markant frugtagtig karakter med noter af brombær, hindbær og et hint af kirsebær.

Rødvinen er et godt match til kraftige retter med okse- og vildtkød.

Servér vinen ved 16-18 ºC.

Yderligere information

Alkohol

13,5%

Drue

Cabernet Sauvignon, Merlot, Nero d'Avola, Syrah

God til

Krydret, Lam, Okse, Vegetar

Område

Sicilien

Størrelse

75 cl.

Årgang

2017

Land

Italien