Cristo di Campobello | Lu Patri 2015

295,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Cristo di Campobello | Lu Patri 2015

Varenummer 2697
Varenummer 2697

Beskrivelse

Vinhuset – historie:
Bonetta-familien ejer dette lille vinhus på Sicilien, som er et forholdsvist nyt vinhus, der blev grundlagt tilbage i år 2000. Baglio del Cristo di Campobella ejer 30 hektar vinmarker. Vinhuset producerer eksklusive vine i et område, hvor kvantitet i mange år var vigtigere end kvalitet.

Selv om Sicilien er en af Italiens største vinregioner, så er under 20 % af vinene DOC-klassificerede. Samtidig er Sicilien den region i Italien, hvor der konsumeres mindst vin per indbygger. I mange år har det meste af drueproduktionen været spisedruer eller også er druerne blevet brugt til basisvin i forskellige Vermouths og dessertvine. De fleste kender ”Marsala”, en hedvin, der bruges som aperitif eller til madlavning. Netop de fantastiske råvarer er et af Siciliens kendetegn. Herfra kommer nogle af de bedste grøntsager, oste og ikke mindst ”alt godt fra havet”.

Men nye vinde blæser over Sicilien, hvor mange producenter i de sidste 10 -15 år er begyndt at sadle om til produktion af kvalitetsvine. Heriblandt Baglio del Cristo di Campobello, som er beliggende tæt på havet i byen Campobello di Licata, kun 10 km fra den sicilianske sydkyst. Betingelserne for produktion af kvalitetsvine er bestemt til stede her, og der kan dyrkes vin på de mange solrige bjergsider i helt op til 500 – 1000 m. højde. Jorden er her mager, stenet, rig på mineraler og kalkrig, som er perfekt til vindyrkning.

Området omkring regionens største by, Agrigento, er kendt for sine utrolige velbevarede ruiner af templer og teatre fra antikken. Grækerne herskede i mere end 500 år (734 f. kr. til 212 f. kr.) på Sicilien. Området er også bedre kendt som ”Valley of the Temples”.

Vin – produktion:

Rødvinen er fremstillet 100 % på Nero d´Avola, som betyder ”Den sorte fra Avola”. En lokal drue, som er sicilianernes svar på Piemontes Nebbiolo. Druen er den mest udbredte og bedste blå druesort i Sicilien, hvor den er kendt for sin evne til at frembringe meget mørke rødvine med stor fedme og blødhed.

Druerne er dyrket på vinstokke i 230-270 meters højde på en kalkholdig jordbund, og er høstet ved håndkraft. De høstede druer har gennemgået en lang maceration, dvs. udblødning, i 18 dage, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra Nero d´Avola-druernes skaller. Efter endt gæring har vinen lagret i 14 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 1/3 af fadene er nye. Til sidst tappes vinen på flaske, hvor den ligger i mindst 12 måneder før frigivelse.

Vinen fremstår med flot, dyb rubinrød i glasset. Meget aromatisk vin med frugtagtige noter af brombær og syrlige kirsebær, urter og balsamico. I munden føles vinen dejlig fløjlsagtig, blød og rund med flot integrerede tanniner der tenderer over i lakridsagtige toner. Kompleks og varm siciliansk rødvin med en krydret aroma og en lang eftersmag. En virkelig flot struktureret og intens vin. Vinen kan sagtens gemmes i 10 år hvor den vil udvikle sig langsom og give en endnu dybere oplevelse af smagende.

Rødvinen er et godt match til kraftige retter med okse- og vildtkød; gerne som simreretter, stegt el. grillet, pasta med kødsauce, risotto med kødsauce og faste oste.

Yderligere information

Alkohol

14%

Drue

Nero d'Avola

God til

Grill, Gris, Okse, Vildt

Område

Sicilien

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2015

Land

Italien