Benoit Cocteaux | OPUS Varius Les Meuniers

475,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Benoit Cocteaux | OPUS Varius Les Meuniers

Varenummer 774
Varenummer 774

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund

Benoit Cocteaux er som selvstændigt brand kun ca. 10 år gammelt, men familierne bag har lavet Champagne gennem flere generationer. Den lille vingård drives af Helen og Benoit, som begge har bobler i årene. Helens familie kommer fra Epernay kanten og har på den måde bragt nogle spændene vinmarker med ind i forretningen.

Benoit er født og opvokset i Montgenost i Sezanne, som er kendt for deres fantastiske Chardonnayer.

Før de to slog pjalterne sammen, blev alt vin fra de to familier solgt til de store og meget kendte huse.  Bla. Bollinger. De besluttede sig for at bygge deres eget vineri, for selv at lave halvdelen af deres drueproduktion til Champagne Benoit Cocteaux. Det bliver kun til ca. 25000 flasker, så der er masser af kærlighed i hver en flaske!!

Et besøg i kælderen afslører at Benoit går perfektionistisk til værks! Alt står snorlige, alt er pinligt rent. Han har også selv gravet kælderen ud sammen med hans far, så han kender hver en afkrog i den lille kælder under huset hvor de bor.
Vinene har international klasse og huset har også modtaget flotte priser for deres vine bl.a. 90 points i WineSpec for deres OR Blanc.

Vin – produktion

No 2 i Opus Varius serien kommer fra vinmarken “Le Bondy” i Mareuil le Port (Epernay) og er lavet på 100% Pinot Meunier.

Vinmarken stammer fra Helens familie som plantede den i 1972. Den kalkholdige lerjord er perfekt til denne sjældne drue og udtrykker et enkelt microklima og dens terroir. Vinen vinificeres lige som Terre Profonde af en enkelt høst, og kunne være Vintage Champagne, men den bærer heller ikke årgang. Har ligget 5 år på bærmen.

Duften er krydret og fyldig. Smagen har frugtnoter af solbær og ribs og har en lang vedvarende eftersmag, som er et typisk karaktertræk for Meunier-druen.

Pinot Meunier står da også for hele 77% af beplantningen i Mareuil le Port.

Drik den gerne nu eller gem i 5-10 år i kælderen. Der er lavet 1000 flasker.

Vinen er lavet på 100% Pinot Meunier, hvilket ikke er noget man ser meget af.

Dosering: 2 gram pr. liter og den er derfor Ekstra Brut

Yderligere information

Alkohol

12%

Drue

Pinot Meunier

God til

Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Frugt & Bær, Skaldyr, Tapas

Område

Champagne, Epernay, Mareuil le Port

Størrelse

75 cl.

Type

Champagne

Land

Frankrig

Brand

Producent

Champagne Benoit Cocteaux