2021 Arte Noble | Chardonnay

Gul og med et gyldent strejf. Tæt pakket næse af lemon, ananas, vanilje og lidt mineralske toner.
Skøn fed og cremet i smagen, der sluttes herligt af med lidt moden eksotisk frugt og smørtoner.

99,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2021 Arte Noble | Chardonnay

Varenummer 1605-21
Varenummer 1605-21

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:

Viña Requingua ligger små 2 timers kørsel syd for Santiago i Curicó Valley.
Vi er i det centrale Chile, nærmere bestemt Central Valley, hvor sub-regionerne hedder Maule-, Curicó- & Colchagua Valley.

Familieeventyret tog sin begyndelse i 1961, da Santiago Larrain købte firmaet. Der blev kun dyrket frugt og grønt på stedet og slet ingen druer. Samtidig var her også en stor bedrift af køer til produktionen af mælk og oste. 80 mand var ansat og der var ingen maskinel hjælp. Til gengæld var der 50 heste til rådighed! Langsomt blev der plantet vinstokke og efterhånden gik Requingua over til kun at producere vindruer. I dag har maskiner naturligvis overtaget det meste af arbejdet under høsten. Det er ligesom i de europæiske vinlande, også i Chile blevet svært at skaffe arbejdskraft til det hårde markarbejde. Stadig er der dog næsten 300 personer i gang under høsten.
I overgangen til rendyrket vinproduktion var der kun beplantet små 40 hektarer på ejendommen og i vineriet stod der gamle og udslidte store træfade. Den samlede kapacitet var på 400.000 liter. Dog havde Santiago Sr. været forudseende og erhvervet sig yderligere 1000 hektar, så der løbende kunne ny plantes. I dag har Viña Requingua selv opdyrket 500 hektar. Derudover råder Requingua over druer fra yderligere 500 hektar, som erhverves fra andre vinbønder. Naturligvis under kontrol fra Requinguas eget hold af eksperter, der konstant overvåger og rådgiver vinbønderne.

Requinguas marker ligger primært i lavlandet. De er ”lukket af”, da vilde heste fra højsletten ellers kommer ned og spiser druerne.
Andre af husets marker er beliggende på mindre bjerge og i disse år arbejdes der på at lave marker på selve højsletten, hvor de kølige vinde fra Stillehavet mærkes tydeligt. Ca. 200 får og geder går på højsletten for at holde vegetationen nede og samtidig minimere risikoen for brand.
De lavere temperaturer i disse højder tillader eksperimenter med druesorter som, Gewürztraminer, Riesling og Petit Verdot. I dag spænder Requingua allerede over en bred vifte af internationale druesorter, bl.a. Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Merlot, Carménère, Syrah, Pinot Noir, Carigñan, Mourvèdre, Cinsault, Sauvignon Blanc, Sémillion, Viognier og Chardonnay.
Ydermere har det været en stor gevinst for landets producenter, at man i begyndelsen af 90´erne fandt Carménère-vinstokke, en sort der nu må betragtes som landets nationaldrue. En sort, der faktisk udspringer fra Bordeaux, men som nærmest er forsvundet i Europa.

Viña Requingua er stadig familieejet og det er nu sønnen, Santiago Jr., der officielt leder firmaet. Santiago Sr. er dog stadig meget aktiv i firmaet.
I dag sælger Requingua til mere end 35 lande og har åbnet datterfirma i både USA og Kina.

Selve vineriet hos Requingua kombinerer det gamle med det nye. Inde i de gamle bygninger, bag de massive og tykke mure, er der state-of-the-art teknologi, der giver husets franske ønolog Benoit Fitte alle muligheder for produktion af kvalitetsvine. I 2009 blev der udvidet med større produktionsfaciliteter og et ekstra lager, der nu huser mere end 2.800 amerikanske og franske fade.
I 2010 blev Chile rystet af et stort jordskælv, som målte skrækkelige 8,8 på Richterskalaen. Requingua slap ”nådigt”. Nogle af de store udendørs ståltanke væltede og vinen løb ud. Heldigvis undgik de skader på selve vineriet, kældrene og lagerfaciliteterne.

Chile ligger ud mod det sydlige Stillehav og strækker sig mere end 4.500 km fra nord til syd. Derfor er klimaet også meget forskelligt. Requingua ligger 80 km fra Stillehavet og 60 km fra Andesbjergene.
Det smalle distrikt ligger mellem de snedækkede Andesbjerge og de kolde strømme fra det sydlige Stillehav. Sommeren er lang og tør, vinteren regnfuld og kold. Lige noget vinstokkene elsker! Klimaet i Central Valley er at sammenligne med et mildt Middelhavsklima, hvor både jordbund og temperaturer giver mulighed for at dyrke mange af de samme druesorter som i Europa.

Vinene fra Chile har nydt stor succes i de sidste 20 – 25 år og er et af de foretrukne lande blandt de oversøiske vine. Siden spanierne kom til Sydamerika for mere end 400 år siden, har der været dyrket vin i landet. Men den helt store vinrevolution og det kommercielle gennembrud kom i 1980´erne, da berømte Miguel Torres startede en moderne produktion i Curicó Valley med brugen af rustfri ståltanke, nye fade, forskellige gærtyper samt moderne teknikker i markerne inden for beskæring, udtynding, vanding, nyplantninger osv., altså knowhow. Det blev kombineret med professionel markedsføring og pludselig havde han skabt en chilensk succes.
Torres’ eksempel blev hurtigt fulgt op af både andre internationale spillere og de eksisterende chilenske vinhuse, der ofte med hjælp fra udenlandske investorer, investerede i helt nye faciliteter samt konsulentbistand fra de store rejsende ønologer. Samtidig fik man uddannet en ny generation af vinmagere, så fra de tidlige 90´ere nærmest eksploderede eksporten til alverdens lande, der faldt for de vellavede og meget prisdygtige vine.

Vin – Produktion:

Druerne til denne vin kommer fra vinstokke der er 14år gamle der vokser i en stenet og sandet lerjord, og er høstet med håndkraft og nøje sorteret hele to gange.
Gæringen foregår ved 16-18 grade, hvorefter vinen lagrer i 2 måneder inden at den kommer på flaske.

Hvidvinen er produceret på 100 % Chardonnay. Chardonnay er verdens mest berømte druesort, som dyrkes i stort set alle vinlande. Druen er specielt kendt fra Champagne og Bourgogne i Frankrig, men leverer også fremragende resultater i mange oversøiske lande, bl.a. USA, Australien og Chile. Druesorten er kendetegnet ved at give vine med moderat syrlighed, stor frugt og stor fylde.

Farven er lys gul og med et gyldent strejf.  Tætpakket næse med noter af tropisk frugt, abrikos, og vanilje og lidt mineralske toner. I munden føles vinen skøn og fed med en dejlig cremet tekstur. Afslutningen er herlig med lidt moden eksotisk frugt og smørtoner. En gennemført og indsmigrende Chardonnay i perfekt balance. En vin man falder pladask for!

Vinen er et godt match til fede fisk, skaldyr og lyst fjerkræ.

Yderligere information

Alkohol

13%

Drue

Chardonnay

God til

Fisk, Fjerkræ, Skaldyr

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2021

Land

Chile

Brand

Producent

Viña Requingua