Adriano | Langhe, Sauvignon Blanc 2017

149,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

Adriano | Langhe, Sauvignon Blanc 2017

Varenummer 1172
Varenummer 1172

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:
Midt i hjertet af Langhe i det underskønne Alba ligger dette familiefirma, der i generationer har dyrket vin fra egne marker i I begyndelsen af 1900tallet begyndte ”Bedstefar Giuseppe” at plante vinstokke på egne marker. Senere købte han sammen med sønnen, Aldo, en lille vingård hvor de også kunne nyplante. Endnu et skridt fremad skete, da børnebørnene Marco og Vittorio kom til. De besluttede selv at tappe og sælge vinene som egne gårdvine. I dag råder Adriano-familien over 22 hektarer beplantet primært med Nebbiolo, kongedruen i Piemonte. Stort set alle familiemedlemmer deltager i arbejdet på vingården på et eller andet tidspunkt af året.
Produktonen strækker sig over Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Freisa, Sauvignon Blanc og Moscato. Yderligere 8 hektarer er udlagt til dyrkning af hasselnødder og 10 hektarer til enge, landbrug og skov. Og det er lige her i skovene omkring Alba, at  man finder den berømte hvide trøffel. En delikatesse af den anden verden og til en pris af kr. 20.000 – 30.000 pr. kilo! Sæsonen løber over okt./nov./dec., hvor specielopdrættede hunde snuser sig frem til det hvide guld.
Det ligger familien Adriano meget på sinde, at den fantastiske natur i regionen også i fremtiden vil være lige så smuk og bjergtagende. Med stor fokus på bæredygtighed bruger de kun et minimum af bekæmpelsesmidler i marken. Det betyder blot endnu flere timer i marken, men det er på den lange bane det ekstra arbejde værd. Al elektricitet der bruges på vingården kommer udelukkende fra solceller.

Vinen – Produktion:
”Basaricò” kan oversættes til ”basilikum” fra den lokale dialekt. Vinen produceres kun på Sauvignon Blanc fra de bløde bakker omkring byen Alba. Markerne ligger i 250 m.o.h. og vender mod nord. Her er der soltimer, men ikke stegende hedt.
Vinen får en lang gæring (ved 18-20 C°) i ca. 20 dage.
Strågul og med et lille grønt strejf i farven. En tør, frisk, livlig og liflig vin, med indbydende noter af lime og grønne æbler.
Vinen er som skabt til fisk, pasta, supper eller blot som aperitif.

Yderligere information

Alkohol

13%

Drue

Sauvignon Blanc

God til

Antipasti, Aperitif, Fisk, Pasta

Område

Piemonte

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2017

Land

Italien