2022 VOL DE NUIT ROSE

Vinen har en flot, blank pink-/roséfarve med gyldent skær. I duften er det især nuancerne af små, røde bær, som dominerer med karakter af ribs, hindbær og tranebær, men man fornemmer også mere delikate toner af roser og hvide, vilde blomster. Smagen er meget klassisk provencalsk, med lækre frugtige og en smule krydrede toner samt en sprødhed, som gør vinen meget appetitvækkende og charmerende. Ren nydelse!

En perfekt vin til velkomst eller et lille glas på terrassen, til skaldyr eller fisk (gerne grillet), men også til pasta-, risotto- eller grønsagsretter.

Druesammensætning:
2% Clairette
71% Grenache
12% Rolle (Vermentino)
15% Syrah

149,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2022 VOL DE NUIT ROSE

Varenummer 01127132235
Varenummer 01127132235

Beskrivelse

Vol de Nuit Rosé er sammensat af Grenache (normalt 65-80%), Rolle (Vermentino), Syrah, Clairette og evt. Carignan, som hentes på ejendommens økologiskdyrkede vinmarker nær vingården ved foden af Sainte-Victoire bjergkæden. De hvide druesorter Rolle og Clairette presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen, og efter en let masning gennemgår de tre røde druesorter en kort, separat skindmaceration, for at give mosten den sarte lyserøde farve. Efter en sammenstikning af mosten fra de fire druesorter, sættes gæringen i gang på ståltank med druernes naturlige gærceller. Efter endt gæring bliver vinen modnet sur lie (med bundfald) på samme type tanke vinteren over.

Vingården ‘Den Blå Ulv’ ligger midt i en smuk, rustik og uspoleret natur nær landsbyen Puyloubier mellem Sainte Victoire-bjergene mod nord og Aurélien-bjergene mod syd. Navnet på domænet opstod som en fusion af et navn og et fænomen – det oprindelige navn på Puyloubier – ‘Podium Luperium’, ‘Ulvebakken’ og det magiske øjeblik efter solnedgangen, hvor det hverken er dag eller nat (den blå time). I det tidsrum fyldes himlen af en dybblå farve, der transcenderer landskabet, og som bl.a. giver enhver flyver-entusiast (herunder ejerne af Le Loup Bleu) et nærmest magisk øjeblik i luftrummet.

Le Loup Bleu ejes af ægteparret Sylvie og Marc Dubois, der med en tidligere baggrund som henholdsvis læge og propelbygger søgte nye udfordringer, efter at deres børn var flyttet hjemmefra. En gammel drøm om at eje en vingård blev i slutningen af 2011 realiseret ved købet af denne skønne ejendom med tilhørende 9 ha vinmarker. Udfordringen viste sig dog hurtigt at være ret omfattende, da både vinmarkerne og bygningerne trængte til en gennemgribende restaurering. Vinmarkerne bestod af gamle vinstokke, hvilket i sig selv er en velsignelse for vinens kvalitet, men der var desværre en del svage iblandt, hvilket betød at flere parceller måtte omstruktureres. Da parret altid har haft stor sympati for bæredygtighed blev en konvertering til økologi iværksat fra dag ét. Herudover blev en helt ny kælder bygget, mens kontor og boligfaciliteter blev ombygget. I vinmarkerne er det druen Grenache, der dominerer efterfulgt af Syrah, Carignan, Rolle (Vermentino) og Clairette.

Yderligere information

Brand

Alkohol

13%

Drue

Clairette, Grenache, Syrah, Vermentino

God til

Fisk, Grøntsagsretter, Kylling, Skaldyr, Sushi

Land

Frankrig

Område

Provence

Producent

Domaine Le Loup Bleu

Størrelse

75 cl.

Type

Rosé

Årgang

2022

Økologi

Ja