2022 Domaine Philippe Girard | Les Perrieres

50 år gamle Pinot Noir stokke, 9 måneder på fad hvor af 10% er nye. Klar brillant kirsebærrød farve, duft at kirsebær og hindbær. I munden virker vinen aromatisk og saftig med silkeagtige tanniner.

259,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

På lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere219,00kr. pr. flaske

2022 Domaine Philippe Girard | Les Perrieres

Varenummer 2348-22
Varenummer 2348-22

Beskrivelse

I en tid med klimaforandringer og temperaturer der kravler op og op er en udfordring at lave cool-climate vine, selv i Bourgogne!! Men hvorfor så det??

De sidste år har været præget af store tab til tidlig frost, men hvordan hænger det sammen med at det bliver varmere. Jo, de høje temperaturer vi ser der sætter ind meget tidligt, sætter gang i planterne og de ”tror” det er forår, men så svinger, det tilbage til vinter-temperatur igen og så har vi balladen. Det var især slemt i 2021, men det var til dels også tilfældet i 2022. Men i 2022 blev nattefrosten væk 2. gang og det sammen med ihærdigt arbejde i vinmarkerne har gjort at mængderne er tilbage i Bourgogne og det samme er kvaliteten!! Så hurra for det!
Foråret bød på en perfekt blomstring og milde temperaturer. Da sommeren satte ind, blev det varmt og tørt, og de unge planter led en del, mens de gamle Pinot Noir stokke havde perfekte forhold til at opnå fuld phenolisk modenhed.
Det blev ikke overraskende til en tidlig høst, hvor man kunne være nervøs for høj alkohol, men de kølige nætter i sensommeren sikrede moderate alkoholprocenter.
2022 er med andre ord en super god årgang med god koncentration på både de hvide og røde. Aromaerne ligger i et bredt spænd og lover om vine der både har umiddelbar charme med også godt gemmepotentiale.
Et nyligt ægteskab i Girard familien mellem Arnaud Girard og Charlotte har tilført ikke mindre end 14 nye appellationer i Girards portefølje. Vi har smagt dem alle – og de er lige som Girards øvrige vine, præcise og tydelige i deres udtryk afhængigt af hvor de kommer fra. God og sikker stil!
50 år gamle Pinot Noir stokke, 9 måneder på fad hvor af 10% er nye. Klar brillant kirsebærrød farve, duft at kirsebær og hindbær. I munden virker vinen aromatisk og saftig med silkeagtige tanniner.

Om Domaine Philippe Girard
Domainet holder til i hjertet af Savigny Les Beaune og er med til at definere den absolutte superliga i området, som i dag leverer nogle af de stærkeste køb i Bourgogne, når man kigger på pris/kvalitet.
Remington Norman, som er forfatter bag nogle af de mest omfangsrige bøger om Bourgogne, har netop dette domaine som en af hans favoritter, og det er ikke uden grund. 
Arnaud Girard er nyeste generation og han er godt i gang med at videreføre de stolte traditioner der går 5 århundreder tilbage, samt at sætte sit moderne touch på vinene. 
Kigger man på de 10 ha vinmarker som de råder over finder man en ekstrem høj gennemsnitsalder. Nogle af Premier Cru markerne er helt op til 90 år gamle og hans ”normale” Bourgogne rouge laves på 48 år gamle vinstokke. Det vidner om at jorden og planterne passes og plejes og at vi her har med en ambitiøst producent at gøre som vil kvalitet frem for kvantitet!

 

Yderligere information

Brand

Alkohol

13%

Drue

Pinot Noir

God til

Fjerkræ, Gris, Lyst kød, Okse

Land

Frankrig

Område

Beaune, Bourgogne

Producent

Domaine Philippe Girard

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2022