2022 CHABLIS SAINTE CLAIRE ØKO DOMAINE JEAN-MARC BROCARD

Chablis Sainte Claire fra Domaine Jean-Marc Brocard har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Allerede i duften afslører vinen en præcision, en sprødhed og en sødmefuld velour, som i Chablis er klassisk for vine fra jordbunde af ren Kimmeridgian-type, der indeholder mange skaldyrsfossiler. I smagen er vinen et skoleeksempel på Chablis særlig typicitet, med en fantastisk balance mellem styrke, præcision, friskhed og lækre eksotiske blomster- og frugttoner.

249,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2022 CHABLIS SAINTE CLAIRE ØKO DOMAINE JEAN-MARC BROCARD

Varenummer 03410222235
Varenummer 03410222235

Beskrivelse

Domaine Jean-Marc Brocard høster Chardonnay-druerne til denne Chablis Sainte Claire på syd/sydøst-vendte parceller omkring selve ejendommen, nogle dyrket økologisk og andre biodynamisk. Her finder man en klassisk ler- og kalkholdig jordbund (Kimmeridgian-typen), og vinstokkene er 30-35 år gamle. De forskellige parceller høstes separat med moderne, skånsomme høstmaskiner, som reducerer høsttiden væsentligt. Druerne presses umiddelbart efter ankomsten til kælderen.

Da man råder over ikke færre end 200 ståltanke i forskellige størrelser i kælderen, foretager man også i stor udstrækning separate gæringer af parcellerne med druernes egne gærstammer, noget som sikrer, at den enkelte parcels unikke karakterer afspejles bedst muligt. Efter en malolaktisk gæring modnes de forskellige vine i 9-10 måneder sur lie på ståltanke, uden omrøring. Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foretages efter modningen og varierer efter årgangens stil. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering, hvis nødvendigt.

Yderligere information

Brand

Alkohol

12,5%

Drue

Chardonnay

God til

Antipasti, Asiatisk, Fisk, Krydret, Lyst kød, Pasta, Pizza, Skaldyr, Sushi, Vegetar

Land

Frankrig

Område

Chablis

Producent

JEAN-MARC BROCARD

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2022

Økologi

Økologisk vin