Description
Druerne til denne vin kommer fra vinstokke der er 14år gamle der vokser i en stenet og sandet lerjord, og er høstet med håndkraft og nøje sorteret hele to gange.
Gæringen foregår ved 16-18 grade, hvorefter vinen lagrer i 2 måneder inden at den kommer på flaske.
Hvidvinen er produceret på 100 % Chardonnay. Chardonnay er verdens mest berømte druesort, som dyrkes i stort set alle vinlande. Druen er specielt kendt fra Champagne og Bourgogne i Frankrig, men leverer også fremragende resultater i mange oversøiske lande, bl.a. USA, Australien og Chile. Druesorten er kendetegnet ved at give vine med moderat syrlighed, stor frugt og stor fylde.
Farven er lys gul og med et gyldent strejf. Tætpakket næse med noter af tropisk frugt, abrikos, og vanilje og lidt mineralske toner. I munden føles vinen skøn og fed med en dejlig cremet tekstur. Afslutningen er herlig med lidt moden eksotisk frugt og smørtoner. En gennemført og indsmigrende Chardonnay i perfekt balance. En vin man falder pladask for!
Vinen er et godt match til fede fisk, skaldyr og lyst fjerkræ.
Servér vinen afkølet ved 8-10 °C.
Om Viña Requingua
Viña Requingua ligger små 2 timers kørsel syd for Santiago i Curicó Valley. Vi er i det centrale Chile, nærmere bestemt Central Valley, hvor sub-regionerne hedder; Maule-, Curicó- & Colchagua Valley.
Familieeventyret tog sin begyndelse i 1961, da Santiago Larrain købte firmaet. Der blev kun dyrket frugt og grønt på stedet og slet ingen druer. Samtidig var her også en stor bedrift af køer (mælk og oste). 80 mand var ansat og der var ingen maskinel hjælp. Til gengæld var der 50 heste til rådighed! Langsomt blev der plantet vinstokke og efterhånden gik Requingua over til kun at producere vindruer. I dag har maskiner naturligvis overtaget det meste af arbejdet under høsten. Det er, ligesom i de europæiske vinlande, også i Chile blevet svært at skaffe arbejdskraft til det hårde markarbejde. Stadig er der dog næsten 300 personer i gang under høsten.
I overgangen til rendyrket vinproduktion var der kun beplantet små 40 hektarer på ejendommen og i vineriet stod der gamle og udslidte store træfade. Den samlede kapacitet var på 400.000 liter. Dog havde Santiago Sr. været forudseende og erhvervet sig yderligere 1000 hektarer, så der løbende kan nyplantes. I dag har Viña Requingua selv opdyrket 500 hektarer. Derudover råder Requingua over druer fra yderligere 500 hektarer, som erhverves fra andre vinbønder. Naturligvis under kontrol fra Requinguas eget team af eksperter, der konstant overvåger og rådgiver vinbønderne.
Vinene fra Chile har nydt stor succes i de sidste 20 – 25 år. I dag (2011-tal / FAO) er Chile verdens 8. største producent af vin i verden. Egentlig er Chile ikke en ”nyt” vinland. Siden spanierne kom til Sydamerika for mere end 400 år siden, har der været dyrket vin i landet. Men den helt store vinrevolution og det kommercielle gennembrud kom i 1980erne, da berømte Miguel Torres startede en moderne produktion i Curicó Valley med brugen af rustfrie ståltanke, nye fade, forskellige gærtyper samt moderne teknikker i markerne inden for beskæring, udtynding, vanding, nyplantninger osv., altså knowhow. Det blev kombineret med professionel markedsføring og pludselig havde han skabt en chilensk succes.
Torres’ eksempel blev hurtigt fulgt op af både andre internationale spillere og de eksisterende chilenske vinhuse, der, ofte med hjælp fra udenlandske investorer, investerede i helt nye faciliteter samt konsulentbistand fra de store rejsende ønologer. Samtidig fik man uddannet en ny generation af wine makers, så fra de tidligere 90ere nærmest eksplodere eksporten til alverdens lande, der faldt for de vellavede og meget prisdygtige vine.