Tilbud

2021 Pecorino – d’Abruzzo DOC – Pasetti

Velstruktureret, veltillavet og smags fuld oplevelse af Pecorino druen. Flot lang rig smag, der lokker til mere.

119,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2021 Pecorino – d’Abruzzo DOC – Pasetti

Varenummer 1167-21
Varenummer 1167-21

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:
Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen er bærende og giver vine, som er behageligt afrundede og fyldige.

Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.

Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.

Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.

Vin – produktion:

Hvidvine er fremstillet udelukkende på Pecorino-druen, der er en lokal druesort fra Abruzzo regionen, i historiebøgerne finder man optegnelse om druen helt tilbage til 1875. I slutningen af 80’erne var der dog kun få steder den blev dyrket, takket være nogle få vinhuse, der iblandt Pasetti, er det nu igen muligt at finde høj kvalitets vine af Pecorino druen fra Abruzzo.
Pasetti har plantet Pecorino i vinmarker, ved foden af Gran Sasso på 2 forskellige marker, den ene 450 meters højde den anden i 550 meters højde, jordbunden er ler- og kalkholdig, med masser af sten.
Det er et vindblæst – varmt sted, med blæsten fra havet giver tilpas kølighed.
Vinen er et resultat af perfekt synergi, imellem de 2 marker de giver hver især noget til vinen, den ene giver struktur og levetid, den anden giver elegance, friskhed og miniralitet.
I vinhuset knuses druerne, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 18-24 timer, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Den alkoholiske gæring forløber i rustfri ståltanke med udvalgte gærtyper under temperaturkontrollerede forhold ved 10-13 grader. Efter endt alkoholisk gæring, får vinen lov til at ligge i 2 måneder i ståltanke, før den tappes på flaske, efter 3 måneder på flaske i vinhuset er vinen klar til at nyde.

Pecorino har flot stågylden farve i glasset, i duften finder man hyldeblomst, grapefrugt og citusnoter. Smagen er frisk og mineralsk med noter af ananas, anis og salvie, flot lang behagelige i smagen, en virkelig velstruktureret vin, som munder ud i en lang, rig eftersmag.
Man kun glæder sig til næste mundfuld!

Velegnet til Sushi, kolde anretninger, risotto, lasagne sauce og oste.

Yderligere information

Brand

Alkohol

13%

Drue

Pecorino

God til

Fjerkræ, Ost, Pasta, Salat

Land

Italien

Område

Abruzzo

Producent

Pasetti

Størrelse

75 cl.

Årgang

2021