2021 Pasetti – Rose – Testarossa

Testarrossa Rosato har en flot og klar rosenrød farve i glasset med orange glimt. Vinen er meget aromatisk med duft af elegante kirsebær, hindbær og røde frugter. I munden er vinen kendetegnet ved mineralitet og frisk og som afsluttes af en fornem smag af hyben.

80,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 3 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere149,00kr. pr. flaske

2021 Pasetti – Rose – Testarossa

Varenummer 321-21
Varenummer 321-21

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen giver vine der er behageligt afrundede og fyldige.

Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.

Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.

Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.

Vin – produktion:
Rosévinen er fremstillet udelukkende på Montepulciano-druen, som er sent modnende og tykskindet. Den kendes især fra Abruzzo, hvor den er en af de oprindelige druesorter, og går af og til under navnene Cordico, Morellono, Primaticcio og Uva Abruzzi. Montepulcianodruerne er i stand til at frembringe fyldige og smagsfulde vine.
Når Montepulciano d´Abruzzo laves til hvid eller rosevin er de ofte kendetegnet ved at være friske og fyldige med kirsebær, hindbær, og hybenaromaer. Den er tit et kæmpe scoop til prisen.

Druerne er omhyggeligt plukket fra vinmarker i starten af oktober måned, og er dyrket på en sten- og sandholdig jordbund i 350 m. over havets overflade. Vinmarkerne ligger placeret så druerne opnår høje temperaturer som så bidrager med en fin syre og aroma til vinene, mens den sandede sten og sandede jordbund tilfører en ekstraordinær dimension af mineralske noter.
I vinhuset knuses druerne forsigtigt, hvorefter de gennemgår en cryomaceration i 6 timer, dvs. kold udblødning ved 8 °C, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne.  Vinen modnes i ståltanke og slutter af med 3 måneders modning på flaske.

Testarrossa Rosato har en flot og klar rosenrød farve i glasset med orange glimt. Vinen er meget aromatisk med duft af elegante kirsebær, hindbær og røde frugter. I munden er vinen kendetegnet ved mineralitet og frisk og som afsluttes af en fornem smag af hyben.

Velegnet til de lyse retter, fisk, kylling salat eller blot fordi lysten er der.

Yderligere information

Alkohol

14%

Drue

Montepulciano

God til

Aperitif, Fisk, Fjerkræ, Grill, Gris, Salat

Område

Abruzzo

Størrelse

75 cl.

Type

Rosé

Årgang

2021

Land

Italien

Brand

Producent

Pasetti