2022 Maison de La Villette | Chardonnay

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. Duften er umiddelbar og aromatisk, med god friskhed og lækre toner af citrusfrugter, hvide blomster og grønne pærer i duften. Smagen er tør, en smule saltet, med god mineralitet og sprødhed samt lækre eksotiske toner i eftersmagen, med diskrete nuancer af vanilje og ristede nødder. Der er god balance mellem friskhed og fedme. Serveres til skaldyr- og fiskeretter eller til lyst kød.

119,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2022 Maison de La Villette | Chardonnay

Varenummer 01200322235
Varenummer 01200322235

Beskrivelse

Maison de la Villettes Chardonnay er lavet på 100% Chardonnay-druer fra marker, dels på kølige, nordlige skråninger ved Pyrenæerne i Sydvestfrankrig, dels ved Middelhavets kyst, længere mod øst, hvor klimaet er varmere. De to oprindelser giver en god harmoni i stilen.

Den forholdsvis korte (10-12 dage) gæring foregår på en kombination af brugte franske og amerikanske træfade. Kun ca. halvdelen af blandingen gennemgår en malolaktisk gæring, dette for at bevare en del af vinens naturlig syre og bid. Derefter bliver vinen modnet i 10 måneder med sit “lie” (bundfald) på ståltanke. Det er de umiddelbare, aromatiske og sprøde nuancer, man prioriterer i denne vin.

Yderligere information

Alkohol

13,5%

Drue

Chardonnay

God til

Fisk, Lyst kød, Skaldyr

Land

Frankrig

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2021