2021 EL JEFE – Tempranillo – Tierra de Castilla

”El Jefe” betyder chefen på spansk. Og her er virkelig tale om en vin med masser af smag – ung og fyrrig, og så er der 1 hel liter i den kraftfulde flaske!

99,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 14 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere79,00kr. pr. flaske

2021 EL JEFE – Tempranillo – Tierra de Castilla

Varenummer 2600-21
Varenummer 2600-21

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Toro-området ligger i det nordvestlige Spanien, og man har produceret vin her i mange århundreder. Bodegas Fariña blev stiftet af Salvador Fariña i 1942. I dag er vinhuset repræsenteret af Manuel Fariña af 3. generation. De er ikke blot en af Toros ældste vinhuse, men også et af de førende, da de fungerer som drivkraften bag nytænkning og moderniseringen af vinfremstilling. Hvor man førhen producerede vin på ca. 17% alkohol fordi man høstede midt i oktober, var Bodegas Fariña de første til at rykke høsten frem, så alkoholprocenten kunne holdes nede på 13-13,5%. De var også de første til at eksportere og til at sælge vin med brandede etiketter. Mange andre producenter fulgte med den nye udvikling, og i 1987 blev de første 4 vinhuse præmieret med statussen ”DO Toro”. Senere vurderede man, at kvaliteten nu var højnet så meget, at man kunne tilegne yderligere 40 producenter i Toro med DO status. Fariña var også de første til at introducere temperaturkontrollerede ståltanke. På samme måde er de først til at eksperimentere med egefade og lagringsmuligheder. De huser i øjeblikket 16 forskellige typer egefade, nogle med kapacitet på op til 16.000 l som er specialfremstillede til dem.
Bodegas Fariña sætter en ære i gå forrest i udviklingen med at etablere Toro på verdenskortet og med at sprede budskabet om, at Toro-vin er blevet fin vin af rigtig høj kvalitet. Bodegas Fariñas vinmarker spreder sig ud over 300 hektar, som er beplantet med bl.a. tempranillo (eller ”Tinta de Toro”), Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Malvasia, Albillo m.fl.

Vin – produktion:
”El Jefe” betyder chefen på spansk. Og her er virkelig tale om en vin med masser af smag – ung og fyrrig, og så er der 1 hel liter i den kraftfulde flaske!

Efter høsten afstilkes de spanske Tempranillo druer, og knuses forsigtigt for at bevare mest muligt saft og kraft til vinen. Herefter sker macerationene som varer i op til 7 dage, for tilføre farve og tanniner til den færdige vin. Gæringen forgår i cementtanke
Vinen har ikke lagret på egefade for at bevare den rene frugt i aroma og smag. Resultatet er enestående:

Farven er flot rød-violet. Duften er mild med kirsebær i næsen. Smagen er frugtdrevet og blid med silkebløde tanniner og en let syre, der gør vinen yderst behagelig i munden. Man kan ane en smule svesker og chokolade i den lange eftersmag. Vinen er afbalanceret og ganske enkelt let at holde af. Denne vin er svær at lade ligge for længe på vinhylden, men kan ligge 1-3 år hvis ikke den da bliver drukken længe inden.

Server gerne vinen ved 15-18°C. Den er meget taknemmelig og vil derfor passe rigtig fint sammen med hverdagens retter såsom pasta, salater risretter eller andre kødretter. For de vovede kan man som alternativ også prøv at køle den ned til 10-11°C og nyde den afkølet som en aperitif eller med tapas. Det er absolut interessant at smage, hvad vinen så kan præstere.

Yderligere information

Alkohol

12,5%

Drue

Tempranillo

God til

Pasta, Risretter, Salat

Område

Toro

Producent

Bodegas Fariña

Størrelse

1 liter

Type

Rødvin

Brand

Land

Spanien