2021 Cielo, Primasole, Primitivo

Flot intens rubinrød farve i glasset med en delikat duft af violer, stikkelsbær, blommer og krydderier. En rig, fyldig og intens rødvin med varme og flotte bløde tanniner. I smagen fornemmes masser af solmoden frugt med noter af chokolade, peber og anis, som munder ud i en blød og let sødmefuld eftersmag.

109,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2021 Cielo, Primasole, Primitivo

Varenummer 2708
Varenummer 2708

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Cielo & Terra (himmel og jord) er et familieejet vinfirma, som blev etableret tilbage i 1908. I dag er det 4. generation af familien Cielo, der styrer det efterhånden meget store vinfirma, som også er et kooperativ af mere end 2000 små vinbønder. Her kommer druer ind til vineriet fra mere end 4000 hektar jord, der i alt giver en årlig produktion på ca. 30 millioner flasker vin. 60 % af produktionen bliver hvert år eksporteret. Vinfirmaet er beliggende i distriktet, Colli Berici (DOC) klods op af Valpollicella, hvor de berømte Amarone-vine kommer fra. Ud over at lave vine på ukendte regionale sorter som Garganega, Tai Rosso, Cenerente og Turbiana, så dyrker man også internationale druesorter som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot o.a. Ciela e Terra arbejder i disse år også på at omlægge mange hektarer til bæredygtig produktion og økologisk dyrkning af druerne. Allerede nu har de flere øko-vine i sortimentet. De har også lavet en vinmark, hvor der eksperimenteres med druesorter og alternative teknikker for at finde andre metoder, steder og sorter til fremtidens vindyrkning, som grundet klimaforandringer inden for de næste 20–30 år kan se meget anderledes ud end i dag.

Vin – produktion:
Vinen kommer fra Puglien i det sydøstlige Italien beliggende ud til Adriaterhavet. Et førhen meget fattigt og underudviklet vinområde, som i 1990´erne for alvor blev vækket til live med Primitivo-druen som det helt store trækplaster. Området går også under navnet ”Europas vinkælder”, da regionens produktion er blandt verdens 7-8 største. Der hersker ekstremt gunstige vækstforhold i Puglien, som bevirker at druerne giver mere udbytte end i alle andre regioner i Italien. Et faktum som indbyder til storproduktion, men vinbønderne har med tiden fået øjnene op for at fremstille mere raffinerede vine frem for bulkvine, som en fælles målsætning om at 30-40 % af produktionen skal være på flaske, bevidner om.
Rødvinen er fremstillet 100 % på Primitivo druen. En drue, som er særlig kendt fra Puglien, hvor den står bag store, frugtige og alkoholstærke vine. Mange mente i adskillige år, at Primitivo-druen var identisk med amerikanernes Zinfandel, men DNA-analyser har senere vist, at Primitivo og Zinfandel kun er brødre, idet begge druesorter er mutationer af den kroatiske druesort Crljenak. Navnet Primitivo menes at stamme fra det italienske ord ”tidlig”, som henleder til druens tidlige modning.
Flot intens rubinrød farve i glasset med en delikat duft af violer, stikkelsbær, blommer og krydderier. En rig, fyldig og intens rødvin med varme og flotte bløde tanniner. I smagen fornemmes masser af solmoden frugt med noter af chokolade, peber og anis, som munder ud i en blød og let sødmefuld eftersmag.
Vinen er et godt match til okse-, lam- og vildtkød samt oste.
Servér vinen ved 16-18 °C.

Yderligere information

Alkohol

13,5%

Drue

Primitivo

God til

Lam, Okse, Ost, Vildt

Område

Puglien

Producent

Cielo e Terra

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2021

Land

Italien