2019 Wakefield Estate | Riesling

En duft af citrus og limeblade med et lille touch af grape og appelsinskal. Sprød og dejlig smag med alle de klassiske Riesling-dyder, der gør vinen til en ren nydelse..

139,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2019 Wakefield Estate | Riesling

Varenummer 1571-19
Varenummer 1571-19

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:

Familien Taylor har altid været fascineret af det smukke ”Clare Valley” i det sydlige Australien (ca. 120 km. nord for Adelaide). Tilbage i 1969 lykkedes det så at finde 178 hektarer langs den smukke Wakefield River. Med forbillede i især de store franske vine ønsker familien at lave vine med elegance og kompleksitet end blot vulgære og voluminøse vine. Her er Clare Valley, med sit lidt køligere australske klima, perfekt. Med marker i 350 m. højde er her nok varmt om dagen, men om aftenen og natten falder temperaturen drastisk og druerne kan ”komme sig” og modne optimalt og naturligt. Hos Wakefield har det høj prioritet at bevare naturen i regionen. Derfor er man aktivt gået i gang med mange initiativer både i mark og vineri for at gøre produktionen bæredygtig. I 2009 blev vinhuset ISO-certificeret i bestræbelserne på tage hensyn til både miljø og produktion.
Vinhusets logo stammer fra de mange fossiler af søheste, som man fandt under udgravninger og etableringen af vinmarker. Netop tre søheste er en gestus til de tre generationer af familien Taylor, der i dag er involveret i firmaet.
Netop Riesling er et varemærke for Clare Valley. En kombination af jordbund og klima gør området ideelt for Riesling-druen. Her kan være varmt i dagtimerne, helt op til 40 °C., men samtidigt køligt om natten, hvor temperaturen er nede omkring 5 °C.
Området er samtidig et af Australiens ældste vinområder. Det kan dateres tilbage til 1850erne, hvor de første vinerier så dagens lys. Der er ikke mere end ca. 40 vinerier i distriktet, og ud over Riesling, så trives også Merlot, Semillon, Cab. Sauv., Chardonnay og Shiraz også fint her.

Vin – produktion:

Druerne til denne hvidvin bliver plukket om morgenen for at bevare mest mulig aroma og smag af frisk frugt i den færdige vin. Stokkene er gamle krogede stokke helt op til 40 år gamle. De giver bedre kvaliteter, der gør vinene dybere og mere intens.
En duft af citrus og limeblade med et lille touch af grape og appelsinskal. Sprød og dejlig smag med alle de klassiske Riesling-dyder, der gør vinen til en ren nydelse. Eftersmagen er medium tør. Dvs. tør med lidt fin og delikat frugtsødme, der blot gør vinen endnu mere charmerende. En vin, der er et fantastisk bevis på, at Clare Valley er et unikt område, hvor man kan fange Rieslings rene mineralske tone samtidig med, at området tilfører vinen et varmt og solrigt tvist.
Simpelthen skøn til lysere kødretter af kylling, kalkun og gris, eller til carpaccio, røget fisk, skaldyr, paté, grøntsagsretter, salater med fisk, kylling el. skaldyr.

Yderligere information

Alkohol

12,5%

Drue

Riesling

God til

Fisk, Fjerkræ, Salat, Skaldyr

Område

Clare Valley

Størrelse

75 cl.

Type

Hvidvin

Årgang

2019

Land

Australien

Brand