2019 Pasetti | Testarossa – Montepulciano d’Abruzzo

En virkelig velstruktureret vin, som munder ud i en lang, rig eftersmag. Vinen er velegnet til at gemme, med henblik på at kunne nyde den flere år senere.

279,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 6 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere239,00kr. pr. flaske

2019 Pasetti | Testarossa – Montepulciano d’Abruzzo

Varenummer 2283-19
Varenummer 2283-19

Beskrivelse

Rødvinen er fremstillet udelukkende på Montepulciano-druen, som er sent modnende og tykskindet. Den kendes især fra Abruzzo og går af og til under navnene Cordico, Morellono, Primaticcio og Uva Abruzzi. Montepulcianodruerne er i stand til at frembringe fyldige, tørstof- og alkoholrige vine. Druen tilsættes ofte også i mindre doser til svagere vine. Den røde Montepulciano d´Abruzzo er ofte kendetegnet ved at være saftig og intens med kirsebær- og blommearomaer. Den er tit et kæmpe scoop til prisen.

Druerne er omhyggeligt plukket fra vinmarker sidst i oktober måned – start november, og er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund i op til 550 meters højde. Vinmarkerne ligger placeret så druerne opnår høje temperaturer, og med fin vind til druernes vækstperiode.
I vinhuset knuses druerne, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, i 8-10 dage, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne. Herefter modnes vinen i cementtanke. Herefter overføres vinen til egetræsfade, hvor den modnes i 24 måneder.

Red Testarrossa har en flot, dyb rubinrød farve i glasset. Vinen er meget aromatisk med duft af modne røde frugter, solbær, blåbær, kirsebær, blommer, og med noter af kakao, lakrids, krydret tobak, nelliker, sort peber og læder. I munden føles vinen behageligt blød med delikate tanniner. En virkelig velstruktureret vin, som munder ud i en lang, rig eftersmag. Vinen er velegnet til at gemme, med henblik på at kunne nyde den flere år senere.

Velegnet til lasagne, forretter med tomatsauce samt lamme- og vildtkød og krydrede oste.

Servér vinen ved 18 °C, og den kan med fordel åbnes nogle timer før servering.

Om Pasetti
Vinhuset Pasetti er beliggende i den italienske region Abruzzo. Pasetti-familien har gennem generationer forfinet sine vine og sit håndværk, så det i dag er et meget velrenommeret vinhus for hele regionen. Montepulciano-druen er bærende og giver vine, som er behageligt afrundede og fyldige.

Abruzzo ligger i det bjergrige Midtitalien. Provinsen har en lang tradition for at lave gode saftige og utrolig velsmagende hverdagsvine, især på Montepulciano-druen, som har været kendetegnet af en utrolig let drikkelighed og ikke særlig stor kraftighed. I de sidste 10-15 år har udviklingen dog stille og roligt vist, at Montepulciano-druen er særdeles velegnet til at lave fyldige vine af, hvor man bibeholder druens lækre og tillokkende smag.

Pasetti fremstiller et bredt udvalg af vine såsom hvid-, rosé-, rød- og dessertvine samt olivenolie.

Domenico Pasetti er af denne vinopfattelse: “Vinen er en livserfaring, ikke en eksakt videnskab”.
 

Yderligere information

Brand

Alkohol

14,5%

Drue

Montepulciano

God til

Lam, Okse, Ost, Pasta, Vildt

Land

Italien

Område

Abruzzo

Producent

Pasetti

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2019