2019 Lagoalva | Castelão E Touriga Nacional

En meget fyldig og koncentreret vin, med en silkeblød finish som er både afrundet og velafbalanceret.

99,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

På lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere70,00kr. pr. flaske

2019 Lagoalva | Castelão E Touriga Nacional

Varenummer 2635
Varenummer 2635

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:

Her i det midt-vestlige Portugal kun små 50 km nordøst for Lissabon ligger familiefirmaet, Lagoalva, der går helt tilbage til 1834. Lagoalva er på mange måder en klassisk portugisisk herregård, hvor man ud over vindyrkning også har klassisk portugisisk landbrug med dyrkning af oliven, majs, ærter, bønner, byg, lucerne osv. Derudover har de et stort opdræt af kvæg, får, geder og ikke mindst de berømte Lusitano-heste, som bl.a. bliver brugt til dressur og tyrefægtning. Skovbruget fylder også en del i området med store arealer af korkege, valnødde-, fyrre- og eukalyptustræer.

I dag ejes Lagoalva officielt af Isabel Juliana Campilho, men det er hendes barnebarn, Diogo, der siden 2003 har haft ansvaret for produktionen af vinene.
Diogo er uddannet ønolog i Portugal, men han har høstet megen erfaring og inspiration i andre lande bl.a. Australien.
Ud over de regionale druesorter, eksperimenterer Lagoalva også med f.eks. Chardonnay, Viognier, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Syrah osv., der ofte bliver brugt i blandinger med Portugals egne sorter.

Vin – Produktion:

Druerne udblødes først i 2 dage hvorefter vinen gærer på rustfri  ståltanke ved 24 grader, derefter gennemgår den en malolaktisk gæring på amerikanske og franske egefade. Efter endt gæring  lagrer vinen yderligere i 6 mdr. før den tappes.

Farven er meget mørk rubinrød med en udpræget duft af røde frugter, og et fornemt strejf af vanilje. I smagen får man både varme og krydrede toner, samt en god portion mørke elegante frugter. Det er en meget fyldig og koncentreret vin, med en silkeblød finish som er både afrundet og velafbalanceret.

Yderligere information

Alkohol

14,5%

Drue

Castelão, Touriga Nacional

God til

Grill, Gris, Lam, Okse, Vildt

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2019

Land

Portugal