Description
Hvert år udvælger kælderteamet på Columbia Crest druer fra de bedste parceller på ejendommen til at lave nogle få fade ”GOLD Limited Release”, som skal udtrykke det bedste, man kan opnå i Columbia Valley. Fx er årgang 2018 lavet på Cabernet Franc (64%), Cabernet Sauvignon og Merlot m.fl., som hovedsageligt hentes på parceller i Horse Heaven Hills og Wahluke Slope i Columbia Valley, men blandingen kan ændre sig fra årgang til årgang. Det er et ret tørt område, hvor man er nødt til at anvende drypvanding. Jordbunden er ikke særlig frugtbar og holder ikke godt på vandet, så drypvanding giver optimal kontrol over vinplanternes vækstmønstre.
Efter en manuel plukning af klaserne bliver druerne hurtigt transporteret til kælderen i små kasser for at undgå masning af druerne. Druerne afstilkes, mases skånsomt og gæres derefter i ståltanke, inden bærmen presses fra. Vinene fra de forskellige druesorter bliver derefter sammenstukket og overføres til både franske og amerikanske træfade (60% nye), hvor den gennemgår en malolaktisk gæring og bliver modnet i 7 måneder