2019 Ataraxia, Serenity

Stilen er cool og frugten er frisk og sprød.
Druerne gennemgår en koldgæring og kommer herefter på franske barriques i 11 måneder. Duften er domineret af røde bær og krydderier, smagen er frisk og fast. Der er gode modne tanniner og masser af frugt i frisk og elegant stil.
Et absolut MUST TRY.
Vinen er lavet på Pinot Noir og Cinsault.

180,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 10 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere229,00kr. pr. flaske

2019 Ataraxia, Serenity

Varenummer 2236-19
Varenummer 2236-19

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:

Ataraxia – Græsk for en rolig sindstilstand, fri for bekymring og stress.
Det lyder godt – og det er det også!!
På de smukke skråninger bag den maleriske kystby Hermanus, 1½ times kørsel fra Cape Town, finder vi Kevin Grants vinmarker, The Skyfields, i Sydafrikas mest lovende vinområde Hemel-en-Aarde.
Området er betegnet som, Cool Climate, og vinmarkerne domineres af Pinot Noir og Chardonnay, men også Sauvignon Blanc og Pinotage trives her. Årsagen til de kølige temperaturer forklares af det kølige hav som ligger blot et par km fra vinmarkerne. Havet er ekstremt koldt på de kanter, men strømmen kommer også direkte fra Antarktis, så den er god nok når man på stranden kan se pingvinerne stå og hygge sig. En evig kølig brise fra havet sikrer disse vine en nerve og spændstighed som er unik.
Manden bag vinene hedder Kevin Grant, han er uddannet zoolog og winemaker og var med til for alvor at få verden til at få øje på Hemel-en-Arde om et vinområde der kunne bringe Sydafrika ind på den helt store internationale scene for topvine. Men i hans debut som winemaker, var han som han selv beskriver det, jockey på en anden mands hest – og det gik rigtig godt, ja det gik faktisk fantastisk!! Men troen på egne evner og lysten til at ”vinde det store derby” på egen hest gjorde til at Ataraxia så dagens lys i 2005. Han havde brugt måneder på at analysere jordbundsforholdene og kortlægge de 47 ha. jord som han i dag råder over, dog er kun 12 af dem under vin. Undergrunden er over 1 mil. År gammel og gør det dermed til noget af det ældste på jordkloden.
Kevin laver terroir vine med et unikt udtryk, stor kompleksitet og international klasse. Decanter kvitterede med kommentaren ”Outstanding” og 96 points for hans Chardonnay i 2015, og tog forsiden af Magasinet. Vinene bliver bare bedre og bedre nu hvor han har fået sin egen hest!!

Vin – produktion:

Stilen er cool og frugten er frisk og sprød.

Druerne gennemgår en koldgæring og kommer herefter på franske barriques i 11 måneder. Duften er domineret af røde bær og krydrerier, smagen er frisk og fast. Der er gode modne tanniner og masser af frugt i frisk og elegant stil.
Et absolut MUST TRY

Vinen er lavet på Pinot Noir og Cinsault.

Yderligere information

Brand

Alkohol

13%

Drue

Cinsault, Pinot Noir

God til

Fjerkræ, Gris, Ost

Område

Hemel-en-Arde

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2019

Land

Sydafrika