2018 Tamburini | Italo Chianti

Rubinrød farve i glasset med brunlige/teglstensfarvede kant. Godt krydret næse med klassiske Chanti-noter at viol, røde frugter, syrlige kirsebær, teblade og et strejf af vanilje. Virkelig stofrig vin, der samtidig er elegant og med god tør eftersmag.

149,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2018 Tamburini | Italo Chianti

Varenummer 2677-18
Varenummer 2677-18

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Tamburini-familiens landbrugshistorie går hele 5 generationer tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor familiens kærlighed til vin- og olivendyrkning har dannet grundlag for deres daglige arbejde. I dag dækker gården over 50 hektar som alle er beliggende i det historiske centrum af Chianti i de toskanske bjerge i provinsen Firenze. Familiens produktion af vin og oliven er i dag kendte for deres høje kvalitet og traditionelle præg. Familien har investeret heftigt i vingården, kaldet ”Il Castelluccio”, samt i markerne, som er blevet trimmet. Der produceres kun vine på omkring 25 hektarer, men der er planer om at købe flere marker i de kommende år. Derudover har familien over 1000 oliventræer, hvor der produceres økologisk olivenolie. Porteføljen består i dag både af Chianti, Brunello, Super-Toscanere, Grappa og olivenolier.
Sangiovese kan være en svær drue at tøjle. Den kræver både en dygtig mand i marken og i produktionen. I dette tilfælde er det en dygtig kvinde, nemlig Emanuella Tamburini, der som femte generation står bag vinene i familiefirmaet. Hun var egentlig i gang med en uddannelse som jurist, men vin-genet var for stærkt og hun uddannede sig i stedet til ønolog. I 2002 overtog hun styretøjet og brød med familiens mere end hundrede år gamle tradition med at sælge husets uaftappede vine til andre vinfirmaer i regionen. Emanuela besluttede at tappe og markedsføre vinene selv i stedet for blot at videresælge til andre. Og man smager straks, at det var en god beslutning!

Vin – produktion:
Druerne til denne Riserva er håndplukkede og nøje sorteret i både mark og vineri. Emanuela holder gæringen af mosten nede ved små 25 °C, da hun mener det bevarer mest muligt af området originale duft og smag i den færdige vin. Først efter 24 mdr. på fade tappes vinen på flasker. Her ligger den yderligere 3 mdr., inden vi kan komme på markedet.
Rubinrød farve i glasset med brunlige/teglstensfarvede kant. Godt krydret næse med klassiske Chanti-noter at viol, røde frugter, syrlige kirsebær, teblade og et strejf af vanilje. Virkelig intens vin, der samtidig er elegant og med god tør eftersmag. Suveræn madvin…
En perfekt vin til de klassiske stegeretter af okse og kalv.

Yderligere information

Alkohol

14%

Drue

Sangiovese

God til

Kalv, Lam, Okse

Område

Toscana

Producent

Agricola Tamburini Emanuela

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2018

Land

Italien

Brand