2017 Wakefield Estate | Shiraz

139,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 4 tilbage på lager

AntalMængderabat pr. stkNedsat pris
6 eller flere99,00kr. pr. flaske

2017 Wakefield Estate | Shiraz

Varenummer 2573
Varenummer 2573

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:

Familien Taylor har altid været fascineret af det smukke ”Clare Valley” i det sydlige Australien (ca. 120 km. nord for Adelaide). Tilbage i 1969 lykkedes det så at finde 178 hektarer langs den smukke Wakefield River. Med forbillede i især de store franske vine ønsker familien at lave vine med elegance og kompleksitet end blot vulgære og voluminøse vine. Her er Clare Valley, med sit lidt køligere australske klima, perfekt. Med marker i 350 m. højde er her nok varmt om dagen, men om aftenen og natten falder temperaturen drastisk og druerne kan ”komme sig” og modne optimalt og naturligt. Hos Wakefield har det høj prioritet at bevare naturen i regionen. Derfor er man aktivt gået i gang med mange initiativer både i mark og vineri for at gøre produktionen bæredygtig. I 2009 blev vinhuset ISO-certificeret i bestræbelserne på tage hensyn til både miljø og produktion.

Vinhusets logo stammer fra de mange fossiler af søheste, som man fandt under udgravninger og etableringen af vinmarker. Netop tre søheste er en gestus til de tre generationer af familien Taylor, der i dag er involveret i firmaet.

Vin – produktion:

Estate-serien er vinhusets mellemserie med vine primært fra Clare Valley og Adelaide Hills. Hele serien indbefatter mange af de store internationale druesorter; Shiraz, Chardonnay, Merlot, Riesling, Gewürztraminer, Sauvignon Blanc, Pinot Gris og sidst plantede Tempranillo.

Efter selve plukningen bliver druerne kørt til vineriet, hvor de bliver afstilket. Druerne bliver mast (pneumatisk presse) og hældt i store rustfrie ståltanke hvor de gæres.
Herefter kommer vinen på franske og amerikanske fade, hvor vinen også gennemgår den malolaktiske gæring. Efter 12 mdr. på fadene bliver vine klaret, og kun minimalt filtreret, inden selve aftapningen.

Vinen har lagret 12 mdr. på amerikanske fade.

Meget mørk i farven med rubinrøde glimt. Nærmest forførende duft af modne mørke frugter (især blommer), mocca og et hint af krydderier. Super saftig og koncentreret i smagen hvor den kraftige, intense og delikate smag af krydderier og tætpakket frugt smukt sluttes af med lidt ristede toner og et touch af vanilje.

Server vinen til noget rigtigt godt okse- og lammekød! Både som steg, gryderet eller bøf på grillen. Server også gerne vinen til en tungere vildtret.

Yderligere information

Alkohol

13,5%

Drue

Shiraz

God til

Grill, Krydret, Okse

Område

Clare Valley

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2017

Land

Australien