2015 LBV Quevedo | 37,5

125,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2015 LBV Quevedo | 37,5

Varenummer 456655-15
Varenummer 456655-15

Beskrivelse

Vinhuset – historie:
Familien Quevedo har ejet marker og vingård i generationer. I 70erne og 80erne udbyggede familien deres gård, Quinta da Alegria, og i 1991 var man klar til at lancere sig som selvstændigt mærke. Det er stadig en familieejet virksomhed og huset er beliggende i den lille by, San João da Pesqueira, midt i hjertet i denne smukke Douro-dal.
Som de fleste små ejere af parceller i Douro, solgte man druerne til de store afskibere. I Quevedos tilfælde solgte de i årtier deres druer til Taylor Port (Taylor Fladgate & Yeatman), hvilket jo tydeligt bevidner kvaliteten af druer fra Quevedo. I den meget varme årgang 1975 ville Taylor i første omgang ikke købe druerne. Derfor måtte Oscar Sr., der stadig var advokat og boede i Viseu (Dão) selv i gang med produktionen. Det blev til 40 fade af port og 40 fade bordvin. Senere på året kom Taylor igen og købte den færdige port. Men arbejdet med også at selv at producere vine tændte en gnist Oscar Sr. Derfor flyttede familien fra Viseu og op til den lille landsby, San Jõao de Pesqueira, i Douro-dalen.

Vinen – produktion:
Late Bottled Vintage, eller forkortet ”LBV” er en type, der oprindeligt blev lavet for at folk kunne få en fornemmelse af ”Vintage Port” uden at skulle betale i dyre domme for den ægte vare. En LBV ligger 4-6 år på fade inden let eller slet ingen filtrering og aftapning. På flasken skal der fremgå både høst- og aftapningsår. Quevedo LBV er kun filtreret ganske let, og ælder derfor fantastisk flot. Druesammensætningen i denne LBV er: 25% Touriga Nacional, 25% Touriga Franca, 15% Tinta Roriz, 10% Tinta Barroca, 5% Tinto Cão, 20% andre sorter.

Druerne blev afstilket og undergik en langsom gæring ved 27°C inden tilsætningen af druespritten. Vinen er lagret 4 år i store 14.000 liters træfade. Vinen er kun filtreret ganske let.
Mørk, nærmest kulsort i farven. Koncentreret duft af eukalyptus, mørke frugter, bl.a. blåbær og kirsebær. Man fornemmer en anelse anis, mint og fadnoter fra lagringen. Efter nogle minutter i glasset dukker der en delikat duft af viol også frem. Der er virkelig ”kul på kedlerne” i denne LBV. Den intense sødmefulde frugt pakker fint syren og alkoholen Ind. Lang eftersmag hvor der både er blåbær, chokolade, figner og peber. Fed og heftig, gør denne årgang til et rigtigt monster af en LBV! Normalt gemmer man ikke LBV for længe, men denne 2011 har så megen power, at den også kan tåle et par år i kælderen.
Fantastisk til kraftige oste, tung fed chokoladekage, nødder eller tørret frugt. Husk nu at servere vinen i almindelige vinglas, det fortjener en god portvin!

Yderligere information

Alkohol

19,5%

God til

Dessert, Ost

Størrelse

75 cl.

Type

Portvin

Årgang

2015

Land

Portugal