2015 Banyuls Traditionnel Hors d’age

Flot lys ravfarve med fine røde reflekser. En kompleks og kraftig næse med skønne dufte af blomster fra appelsintræ, tørrede frugter, svesker og tobak med noter af mandler, nødder, kakao og søde krydderier såsom lakrids, vanilje, mokka, bivoks og karamel. Teksturen er cremet og rund med blide tanniner og en utrolig flot struktur med en lang eftersmag af nødder, karamel og søde krydderier. Bemærk 75 cl.

278,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Kun 4 tilbage på lager

2015 Banyuls Traditionnel Hors d’age

Varenummer 523
Varenummer 523

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Tilbage i 1611 konstruerede Barnat Maillol sin egen vinkælder med det formål at få sig et destillationsapparat. Datteren Louise Maillol stod til at arve det foretagende, som Barnat havde startet. Hun giftede sig med Raymond Berta, som kom til at spille en større og større rolle i det lille familieforetagende, som han havde giftet sig ind i. Med tiden investerede de i nyere og større udstyr for at udvide produktionen, og i 1910 valgte Louise og Raymond at slå de to navne sammen til Berta-Maillol. De næste 400 år kom der flere og flere generationer til med navnet Berta-Maillol, og på den måde er foretagendet gået i arv helt ind til den dag i dag.
Banyuls er en appellation, som er at finde i det sydfranske ved grænsen mod det catalanske Spanien. Banyuls blev en officielt anerkendt appellation i 1936. I 1962 indførte man dog også en Banyuls Grand Cru. En Grand Cru indeholder de samme druer, men vinen skal lagre i min. 30 mdr. og indeholde min. 75% Grenache modsat de 10 mdr. ved en Banyuls og kun 50% Grenache. Det er kun tilladt at dyrke Banyuls i fire kommuner.
De tilladte druer omfatter Carignan, Grenache Blanc, Grenache Gris, Grenache Noir, Macabeu, Malvoisie and Muscat.
Banyuls er en fransk hedvin, som ofte bruges som en aperitif eller til en dessert. Den kan på mange måder sammenlignes med en portvin, da fremgangsmåden foregår nogenlunde ligedan.
Under gæringen tilsætter man alkohol for at stoppe gæringen før tid, således at der stadig sidder en masse restsukker i druerne. Vinen lagrer enten på egefade eller i glasflasker, hvor de i sidstnævnte tilfælde skal stå i direkte sollys. Det får vinen til at ”maderisere” eller nærmere bekendt ”oxidere”. Resultatet minder meget om portvin, men ofte indeholder Banyuls mindre alkohol end portvin.

Vin – produktion:
Denne mørke Banyuls ”traditionnel hors d’âge” (”..uden alder”) er produceret på 100% Grenache Noir. Druerne håndplukkes, afstilkes og ligger derefter til udblødning i to dage ved lave temperaturer ca. 10ºC. Herefter overføres mosten til ståltanke, hvor den alkoholiske gæring sættes i gang ved 28ºC. Den neutrale druesprit (96% alk.) tilsættes mosten, som skal hvile i det kommende 20 dage inden selve presningen. Vinen skal herefter blive liggende på bundfaldet i tre måneder før selve lagringsprocessen går i gang. Denne proces foregår under oxiderende forhold i henhold til Solera-metoden. Flot lys ravfarve med fine røde reflekser. En kompleks og kraftig næse med skønne dufte af blomster fra appelsintræ, tørrede frugter, svesker og tobak med noter af mandler, nødder, kakao og søde krydderier såsom lakrids, vanilje, mokka, bivoks og karamel. Teksturen er cremet og rund med blide tanniner og en utrolig flot struktur med en lang eftersmag af nødder, karamel og søde krydderier. Denne exceptionelle hedvin kan kombineres på mange måder: Prøv den f.eks. som en aperitif eller sammen med hovedretten bestående af lækkert kød og sauce. Derudover smager den fortræffeligt sammen med chokoladedesserter, en god ost eller en god cigar.
Serveres ved ca. 16ºC.

Yderligere information

Brand

Alkohol

17%

Drue

Grenache Noir

God til

Aperitif, Dessert, Ost

Land

Frankrig

Producent

Domaine Berta-Maillol

Størrelse

75 cl.

Type

Dessertvin

Årgang

2015