2014 Klinker Brick | 1850

En kraftig, fyldig, intens og blød californisk rødvin med noter af hindbær, moden stenfrugt, kanel, krydderier og vanilje.

299,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2014 Klinker Brick | 1850

Varenummer 4534-14
Varenummer 4534-14

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund:
Ægteparret Steve og Lori Felten står bag Klinker Brick og er 5. generations vinavlere i Lodi Valley, som ligger i den nordlige del af Californiens Central Coast. Vinstokkene er mellem 40 og 120 år gamle. I år 2000 producerede de deres første Klinker Brick Zinfandel fra vinstokke, som deres forfædre plantede helt tilbage i 1900-tallet.
Hos Klinker Brick er topprioriteten intet mindre end at producere vin i verdensklasse.

Vin – produktion:
1850° er et unikt rødvinsblend, som er skabt af husets vinmager. Rødvinen er fremstillet på 60 % Cabernet Sauvignon, 30 % Petite Sirah og 10 % Zinfandel fra gamle vinstokke.
Cabernet Sauvignon er verdens mest berømte druesort, som er en naturlig krydsning mellem den blå Cabernet Franc og den grønne Sauvignon Blanc. Druen er lille og tykskindet, og den giver lagringsdygtige vine med meget tannin og farve. Aromatisk kendetegnes mange Cabernet Sauvignon-vine ved en tone af solbær.
Petite Sirah har ikke noget at gøre med Syrah. Det er en drue, som stortrives i Californien, hvor langt de bedste Petite Sirah-vine laves. Druen giver mørke, meget tanniske, intenst bærduftende og ofte lidt mineralske vine.
Zinfandel er amerikanernes nationaldrue, som også er stedet, hvor den slår sine bedste folder. Aromatisk set er druen meget frugtig, og den er i stand til at gennemgå en meget kraftig fadlagring uden at miste sin friskhed.

Lodi Valley er præget af et middelhavsklima med varme dage og kølige nætter. Den meste regn falder i vintermånederne, hvor vinstokkene går i dvale. Det bevirker, at risikoen for at vinstokkene udsættes for sygdomme og skadedyrsproblemer er meget lav. Samtidig kunstvandes vinmarkerne i perioder, hvor tørken sætter ind. Disse forhold skaber de ideelle betingelser for vinstokkene, så druerne kan modnes optimalt.
Druerne til denne vin blev høstet i oktober 2014. Efter endt gæring har vinen ligget i 18 måneder på amerikanske egetræsfade.

En meget aromatisk rødvin med duft af solbær, lakrids, eukalyptus og sort peber. Smagen er kraftig, fyldig, intens og blød med noter af hindbær og moden stenfrugt samt hints af kanel, krydderier og vanilje fra lagringen på amerikanske egetræsfade.

Vinen er et godt match til grillet kød af okse, kalv og lam; gerne marineret i barbecue.

Yderligere information

Alkohol

15,8%

Drue

Cabernet Sauvignon, Petit Sirah, Zinfandel

God til

Grill, Krydret, Okse, Vildt

Område

Californien, Lodi

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Årgang

2014

Land

USA

Brand