2012 Chateau Laroche – Cotes de Bordeaux

129,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2012 Chateau Laroche – Cotes de Bordeaux

Varenummer 3527
Varenummer 3527

Beskrivelse

Vinhuset – Baggrund:

Château Laroche er et vinslot fra 1600- og 1700tallet beliggende små 25 km. sydøst for Bordeaux på højre bred af Garonnefloden. Her ejer slottet 25 hektar på hvor et plateau, hvor jordbunden består af kalk og ler. Den god dræning og fine eksponering er en stor Lidt tal. Côtes de Bordeaux står for ca. 10% af den samlede vinproduktion i Bordeaux. Ca. 1.000 vinbønder dækker 11.000 hektarer. Der bliver stort set kun produceret rødvin (97%) og kun ganske lidt hvidvin. Det er primært Merlot som hersker i regionen, dog ofte i blends med Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Malbec. Fra 2007 kom også Blaye, Cadillac, Castillon og Francs også ind under AOC Côtes de Bordeaux. Vine herfra må gerne benævnes med kommnunenavn, så hver underdistrikt kan fremhæve region og terroir. Det hele effektureret fra årgang 2009.

Vin – produktion:

Vinen er produceret på 85% Merlot og 15% blend af Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Ca. 20% af vinen bliver lagret på træfade i 12 mdr. resten bliver opbevaret på rustfrie ståltanke.
Mørk granatrød i farven og med duft af krydderier, fadnoter og lidt solbærtoner. Elegant og blød i smagen, pænt afstemt i sin fordeling af frugt og fad. Eftersmagen er let krydret, fløjlsblød og med tydelig moden frugt. Merlot-druen giver vinen sin bløde og venlige karakter samtidig med, at de to andre sorter sørger for, at vinen får en tilpas dosis karakter og struktur. Dejligt med en klassisk Bordeaux til overordentlig fornuftig pris.
Server gerne vinen til de fleste knap så tunge kødretter.

Yderligere information

Alkohol

13,3%

Drue

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

God til

Fjerkræ, Gris, Okse

Område

Bordeaux

Størrelse

75 cl.

Type

Rødvin

Brand

Årgang

2012

Land

Frankrig