2011 Etienne-Defaix | Chablis Grand Cru Grenouilles

Den har fedme, intensitet og så en kerne af syre og mineralitet der gør vinen næsten uendelig kompleks…. STOR vin – men desværre i meget små mængder.

995,00kr.

OBS: Vi leverer kun til Middelfart og omegn – vi afleverer varer hver tirsdag og torsdag

Klik & Hent

Bestil og betal online. 
Hent indenfor 2 timer

Middelfart:

Ikke på lager

2011 Etienne-Defaix | Chablis Grand Cru Grenouilles

Varenummer 1330-11
Varenummer 1330-11

Beskrivelse

Vinhuset – baggrund

Denne historiske kultproducent Danielle Etienne Defaix er 14. generation i en lang række af kompromisløse vinmagere der ser det som deres kald, at holde traditionerne i hævd.

Defaix kombinerer hypermoderne produktionsmetoder med de ældste teknikker til fremstilling af vin. De laver vin som man gjorde for 2 generationer siden, blot med moderne udstyr. Defaix har købt en specialpresse, som er 10 gange så dyr, som en almindelig presse. Kun ganske få andre producenter har gjort en lignende investering i Frankrig. Den presser vinen i 3 timer under ekstremt svagt pres, hvilket betyder, at de mister 15% af produktionen, men til gengæld laver de også forrygende vine, i mindre gode årgange.

Daniel-Etienne Defaix laver vin af druer fra 1.cru markerne i Les Lys, Vaillon, Cote de Léchet og de 2 Grand Cru marker – Blanchot og Grenouilles

Desuden holder Daniel-Etienne vinene i kælderen, indtil de efter hans mening, begynder at blive drikkemodne, så 1.cru og grand cru vinene holdes i kælderen i 10 -14 år inden frigivelse.

Vin – produktion

Juvelen af Chablis!!! Grenouille ligger lige i hjertet af Grand Cru’erne og er den mindste. Den har sydvendt eksponering. Stokkene er plantet i 1960 og giver i dag ultra komplekse vine som bør serveres ved helt særlige lejligheder, måske til caviar? Den har fedme, intensitet og så en kerne af syre og mineralitet der gør vinen næsten uendelig kompleks…. STOR vin – men desværre i meget små mængder.

Vinen er lavet på 100% Chardonnay

Yderligere information

Brand

Alkohol

13%

Drue

Chardonnay

God til

Fisk, Fjerkræ, Grill

Land

Frankrig

Område

Chablis

Producent

Etienne-Defaix